Ishockey: Bjorkstrand er som sidste dansker ude af NHL-slutspil

Med et klart nederlag på hjemmebane er danske Oliver Bjorkstrand og hans hold færdige i NHL-slutspillet.

Oliver Bjorkstrand under VM i ishockey på hjemmebane i Herning for et år siden.

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand og hans hold, Columbus Blue Jackets, er ude af denne sæsons slutspil i NHL om Stanley Cup-trofæet.

Det står klart efter et 0-3-nederlag natten til tirsdag mod Boston Bruins på hjemmebanen Nationwide Arena.

Med Bjorkstrands exit er der ikke flere danskere tilbage i årets slutspil i den nordamerikanske ishockeyliga.

I slutspillet spiller holdene bedst ud af syv kampe. Boston Bruins førte i forvejen serien med 3-2 i kampe.

Og efter tirsdagens sejr over Columbus Blue Jackets er Boston Bruins sikkert videre til semifinalerne. Her skal holdet møde Carolina Hurricanes.

Kampen startede stille ud med en første periode helt uden mål.

I anden periode kom Boston Bruins foran med 1-0, da tjekkiske David Krejci scorede 12 minutter inde i perioden.

Og i tredje periode cementerede holdet sin sejr med to yderligere mål, som svenske Marcus Johansson og amerikanske David Backes blev noteret for.

Sidste års slutspil i NHL blev historisk set med danske ishockeyøjne, da Washington Capitals og Lars Eller vandt finalen om Stanley Cup.

Det var første gang, en dansk ishockeyspiller var med til at vinde det eftertragtede trofæ, og Lars Eller scorede endda finaleseriens afgørende mål.

1:57
Indslag fra arkivet (oktober 2011): Brødrene Patrick og Oliver Bjorkstrand er for alvor ved at få deres gennembrud i dansk ishockey.