Holch Povlsen på opkøb ved Skjern Å: Lystfiskerforening mister fiskevand

Anders Holch Povlsen køber jord for at sikre et sammenhængende naturområde. Dermed mister Sdr. Felding Lystfiskerforening en del af sit fiskevand.

Anders Holch Povlsen optræder sjældent i offentlige sammenhænge. Her er han fotograferet til en af FC Midtjyllands kampe i Herning.
Anders Holch Povlsen optræder sjældent i offentlige sammenhænge. Her er han fotograferet til en af FC Midtjyllands kampe i Herning.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

En af Danmarks rigeste mænd er gået på opkøb langs Skjern Å.

Milliardæren Anders Holch Povlsen, der blandt andet ejer tøjkoncernen Bestseller, har gennem Aktieselskabet af 10.8.2021 købt flere ejendomme med jord ned til åen.

Dermed har han sikret sig retten til at bestemme over noget af det mest attraktive fiskevand i Skjern Å, der er kendt verden over for sit laksefiskeri.

Opkøbene er koncentreret omkring Skarrild og Sdr. Felding. TV MIDTVEST har via tinglysningen kendskab til tre ejendomme, der er blevet solgt for godt 28 millioner kroner.

Holch Povlsens indtog betyder, at Sdr. Felding Lystfiskerforening mister en del af sit fiskevand. 

Foreningens formand, Henrik Jensen, siger til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside, at han anerkender, at det er vilkårene, når der bliver handlet jord - og at han er afklaret med situationen.

Vil indgå et samarbejde med lystfiskerne

Formanden for Skjern Å Sammenslutningen, Jan Møller Jensen, siger til TV MIDTVEST, at han er ked af, at foreningen i Sdr. Felding mister fiskevand.

- Det er ærgerligt, men sådan er det. Man kan jo købe sig til jord og vand, det er vilkårene, siger Jan Møller Jensen og understreger, at sammenslutningen undervejs har haft en god dialog med Holch Povlsen. 

TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra Anders Holch Povlsen.

Til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside siger hans talsmand, Lars Pedersen, at formålet med opkøbene er at sikre "et interessant og sammenhængende naturområde langs åen".

Det er ifølge hjemmesiden ikke milliardærens intension at købe større dele af å-systemet og dermed hindre lystfiskeriet.

Holch Povlsen skulle også være interesseret i at indgå et samarbejde med Skjern Å Sammenslutningen og har allerede købt 20.000 laks, som skal sættes ud i åen senere i år.

Derudover er der planer om, at han kan bidrage til arbejdet med at etablere gydebanker.

Det er langt fra første gang, Holch Povlsen køber store naturområder op. Han er blandt andet kendt for at være en af de største jordbesiddere i Skotland. 

2:40
En af Danmarks rigeste mænd, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, har investeret et stort beløb i jord omkring Skjern Å.