Hernings borgmester: - En emotionel svær dag i Venstre

For Hernings borgmester Lars Krarup kommer det ikke som den store overraskelse, at Løkke og Kristian Jensen trækker sig

Lars Krarup, venstreborgmesteren i Herning, har længe været en del af inderkredsen i Venstre.

Han var med i kælderen i Odense, da Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen lavede den historiske aftale om at dele formandskabet i Venstre.

quoteDer er jo en tid for os alle sammen i politik, og den er så kommet til dem begge to nu

Lars Krarup, borgmester, Venstre, Herning

Det formandskab der i dag blev fortid, efter et meget dramatisk møde i forretningsudsvalget i Venstre, hvor både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig fra deres poster.

- Sådan som det har formet sig de sidste uger i medierne og i Venstre, så er det ikke verdens største overraskelse, men derfor er det stadig en emotionel svær dag og en stor dag i Venstre, siger Lars Krarup til TV MIDTVEST.

- Det er to mennesker, som har brugt deres halve liv på Venstre og på Danmark politisk, og derfor er det jo også noget, der lige giver nogle rystelser i forhold til at Venstre, som parti skal finde sig selv. Det skal vi nok gøre, men det en noget særlig dag at være venstremand og folkevalgt på.

Jensen truede med at vælte Løkke

Under mødet i forretningsudvalget tilbød Kristian Jensen at trække sig, hvis Lars Løkke Rasmussen ville trække sig som formand. Da Løkke umiddelbart nægtede, satte Kristian Jensen sig selv i spil som formandskandidat, og truede med at vælte Løkke i et kampvalg om formandsposten.

Det hele resulterede i, at Lars Løkke forlod mødet i Brejning - i føle TV2 ud af bagdøren. Nu er både Løkke og Kristian Jensen fortid i ledelsen. De har begge to trukket sig.

- Var det den rigtige beslutning?

- Som tingene har formet sig, så tænker jeg egentlig at det må være sådan. Der er jo en tid for os alle sammen i politik, og den er så kommet til dem begge to nu, og så skal Venstre videre, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V)

Ellemann kunne være godt bud

Beslutningen om at trække sig flugter med det store dele af baglandet ønsker. Blandt andet har Venstre i Region Midtjylland ytret ønske om, at både Løkke og Jensen skulle trække sig.

- Hvis man har lyttet til det, der kommer fra baglandet, det meget stærke bagland, vi heldigvis har i Venstre, så er det der har lydt, at de begge skulle gå efter det, der er sket. Det er selvfølgelig vemodigt og noget helt særligt for vi venstrefolk i dag, og det er også noget man lige skal sunde sig over. Men man skal også huske på, at venstre er en stærk bevægelse, og vi kommer stærkt videre og får fundet en ny ledelse.

Lige nu peger de fleste på at Jakob Ellemann-Jensen er et bud på Venstres næste formand. 

- Det synes jeg er lidt brutalt, at tage hul på allerede samme dag. Men vi kan jo alle sammen høre, at der er et navn, der går igen. Og det kunne måske være et godt bud. Men lad os se, hvad der sker, siger Venstres borgmester i Herning, Lars Krarup.

- Har du tænkt på, selv at stille op som formand?

- Jeg kan give dig, det kan nok ikke være en statsgaranti i mit tilfælde, men så en kommunegaranti for, at de kommer i hvert fald ikke til at ske. 

- Hvorfor ikke?

- Det har jeg ikke lyst til, siger Lars Krarup.

Formandsvalget kommer til at foregår på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i Herning den 21. september.

- Er Venstre et parti, der ligger ned?

- Nej, det synes jeg ikke man kan sige. Men Venstre er et parti, der har haft noget rod i medierne oven på, hvordan skal topledelsen skal se ud. Men vi er også et stærkt parti, der er stærkt forankret, med stærke rødder decentralt, med mange i folketingsgruppen og mange i regionerne og kommunalbestyrelserne, som hver eneste dag prøver sit bedste.

Se interview med Lars Krarup

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.