Herning får ny skatteuddannelse

Fra september 2019 bliver det muligt at tage en ny professionsbachelor i skat på VIA University College i Herning.

Nu bliver det muligt at uddanne sig til en karriere inden for skattevæsenet i Herning.

For som den bare tredje by i Danmark får Herning fra september 2019 en ny skatteuddannelse. I forvejen tilbyder Købehavn og Haderslev uddannelser. 

Men ikke nok med at VIA University College i Herning kommer til at udbyde en professionsbachelor, så bliver det også muligt at tage en diplomuddannelse. Også den vil have første optag fra september 2019. 

- Om få måneder slår vi dørene op til en skatteforvaltning med syv nye styrelser. Vi får brug for rigtig mange kvalificerede medarbejdere til de nye arbejdspladser, og rigtig mange af de nye stillinger vil komme uden for Hovedstaden. Derfor giver det god mening, at vi giver mulighed for at tage en særlig skatteuddannelse tre steder udenfor hovedstaden – senest i Herning. Det skaber grobund for, at vi får nogle dygtige ansøgere til de mange stillinger, der i de kommende år bliver slået op rundt om i hele Danmark”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Også på Erhvervsakademi Aarhus bliver det fremover være muligt at tage en diplomuddannelse i skat. 

Skal skabe skatteforvaltning med høj kvalitet

Professionsbacheloruddannelsen i skat vil tage 3,5 år, og med den nye uddannelse håber Skatteministeriet på at give de studerende bedre muligheder for at løse skatte- og regnskabsfaglige opgaver i skatteforvaltningen med høj kvalitet. Samtidig vil der også være fokus på IT-kundskaber, digital skatteforvaltning og klar kommunikation med borgere og virksomheder. 

I alt får uddannelsen plads til 40 studerende ved studiestart, mens diplomuddannelsen vil optage ti studerende det første år, inden det tal forventes at stige til 135 studerende efter fire år. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.