Gæld på 541 millioner kroner efter Bravo Tours-konkurs

Kurator vil have undersøgt, hvorfor det er gået ned ad bakke så hurtigt.

Kuratorerne i TravleCo Nordic, der er moderselskab for Bravo Tours, er nået frem til, at den samlede gæld i det krakkede selskab er på 541,5 millioner kroner. Ifølge Finans.dk er konkursen det største rejsekrak herhjemme.

De to advokatfirmaer Bech-Bruun og Plesner, der er kuratorer for konkursboet, har hyret et eksternt revisionsfirma, der skal undersøge forløbet op til konkursen.

- Det gør indtryk, at der forud for konkursen var præsenteret et årsregnskab, som revisorerne meddelte, at de ikke kunne godkende. Det er usædvanligt. Derfor skal det undersøges meget grundigt, hvorfor det er gået så meget ned ad bakke og så hurtigt, siger kurator Troels Tuxen fra Bech-Bruun til Finans.dk.

I slutningen af oktober blev Bravo Tours købt ud af konkursboet efter det krakkede moderselskab TravelCo Nordic. Prisen for at købe Herning-rejsebureauet ud var 22 millioner kroner, og dermed dækker salget kun en lille del af konkursen. Ifølge Herning Folkeblad er de to største kreditorer Rejsegarantifonden og den islandske bank Arion Bank.

Med i salget fulgte forpligtelser overfor medarbejdere og pant til en bank. Det betyder, at Peder Hornshøj i salget fulgt med som administrerende direktør for det nye Bravo Tours.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.