Forstander efter knivdrab: - Mange er i tårer og i chok

Forstanderen for forsorgshjemmet, hvor en 26-årig mand blev knivdræbt natten til tirsdag, forsøger nu at tilbyde sine medarbejdere og beboere, det de har brug for.

0:41
Foto: Malene Skree Nordsmark

Det er en rystet forstander, der er i den anden ende af telefonen tirsdag morgen. 
Søren Wistrup står i spidsen for PotentialeHotellet i Lund ved Herning – et forsorgshjem for unge mellem 18 og 30 år, som har særlige sociale udfordringer.

Han er træt, for han har været vågen siden klokken 01.00, hvor hans telefon pludselig ringede.

- Jeg blev ringet op af en af mine medarbejdere, og jeg skyndte mig bare afsted. Jeg vidste ikke, hvad der sket, men jeg vidste, det var alvorligt, siger Søren Wistrup.

Han har været forstander på forsorgshjemmet i to år, og her dagen derpå er han rystet. 
En 26-årig mandlig beboer blev stukket ihjel af en af de andre beboere – en 23-årig mand.

- Jeg er selvfølgelig rystet. Lige nu forsøger jeg at tage ansvar for beboerne og medarbejderne. Her på stedet har vi fokus på, at vi vil skabe gode og stærke relationer. Så alle er selvfølgelig kede af det, over det der er sket, siger han.

Der bor i alt 14 personer på forsorgshjemmet. Det er et sted, hvor man kan bo i kortere eller længere tid. Men ansatte og beboere kender hinanden rigtig godt.

- Mange er i tårer, og mange er i chok. De har været vågen hele natten, og lige nu forsøger vi bare at lytte til hinanden og give plads, så alle kan dele og fortælle, det de har brug for. Senere får både ansatte og beboere tilbudt at tale med en krisepsykolog, siger Søren Wistrup.