Mor græd foran retten: Drabsmistænkts forældre har en teori om motivet

En 23-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for manddrab efter at have stukket en anden mand med kniv flere gange.

Retten i Herning
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Tirsdag middag blev en 23-årig mand fra Vejle-området varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i Retten i Herning.

Han blev anholdt 02.23 natten til tirsdag efter et knivstikkeri på forsorgshjemmet PotentialeHotellet uden for Herning, hvor en 26-årige mand efterfølgende afgik ved døden.

- Manden er sigtet for manddrab ved at have stukket den afdøde adskillige gange på kroppen, siger specialanklager Linette Lysgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den sigtede nægtede sig skyldig i sigtelsen for manddrab, hvorefter døren til retten blev lukket efter begæring fra Linette Lysgaard. 

Uden for retten mødte TV MIDTVESTs udsendte reporter Jakob Fenger den sigtedes forældre.

Begge forældre var dybt berørte af situationen. Særligt den sigtedes mor var ramt og stod i tårer ude foran retsbygningen. 

Forældreparret aner efter eget udsagn ikke noget om, hvad der er sket. 

De oplyser til TV MIDTVEST, at deres søn kun har boet på PotentialeHotellet i godt en uge. Han er en ung mand med blandt andet misbrugsproblemer i form af kokain og hash. Den 23-årige har derudover tidligere siddet i fængsel. 

Forældrene mener selv, at knivdrabet har relation til stoffer og penge. Selvom der ikke er afsagt dom i sagen endnu, så håber forældrene, at han vil modtage en behandlingsdom, så han kan få hjælp til sine problemer.

Sendte tydelige blikke til hinanden

Ud over sigtedes forældre var offerets bror også til stede ved grundlovsforhøret.

Reporter Jakob Fenger fortæller, at afdødes bror og sigtede sad og sendte hinanden nedstirrende blikke under grundlovsforhøret, inden dørene blev lukkede:  

- Det var tydeligt, at der var et eller andet imellem dem. Det tydede på, at de kendte hinanden, siger han. 

Afdødes bror mener dog ikke, at sigtede og offeret havde relation til hinanden. 

Det er heller ikke en påstand, som anklager Linette Lysgaard kan bekræfte: 

- Vi ved, at begge har haft tilknytning til forsorgshjemmet. Men vi ved ikke med sikkerhed, om de to mænd har haft en relation til hinanden, siger hun. 

Der er ifølge specialanklageren begrundet mistanke til, at den 23-årige er gerningsmanden. Den sigtede protesterede ikke imod varetægtsfængslingen.