Forsøgte at tømme pengeskabet: Tricktyve stjæler cigaretter for 16.000 kroner

Politiet efterlyser to mænd, der har begået tricktyveri hos Meny-butikken i Vildbjerg.

To mænd slap mandag aften afsted med en stor mængde cigaretter fra Meny i Vildbjerg. Mændene beskrives som østeuropæiske og deres fremgangsmetode som en form for tricktyveri.

- Det er faktisk et godt stykke tid siden, jeg har hørt om den her fremgangsmetode, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.  

Han fortæller, at to mænd mandag aften forlod Meny-butikken, der ligger på Bredgade i Vildbjerg, med en pose fuld af cigaretter for i alt 16.699 kroner. 

De to mænd talte gebrokkent dansk og beskrives som værende mellem 30 og 40 år og af østeuropæiske af udseende.  

Forsøgte pengeskabet

Inden tyvene slap fra butikken med en større mængde cigaretter, forsøgte de først at tømme butikkens pengeskab.

Ifølge Henning Præstegaard kom de to ind i butikken klokken 19:45 mandag aften.  

Den ene af de to mænd lykkedes med at lokke en medarbejder af vejen, så den anden kunne forsøge at tømme pengeskabet, der befandt sig i et baglokale. 

Det lykkes dog ikke at komme ind i pengeskabet, så de to mænd gik videre mod kassen, hvor det igen lykkes den ene af de to at lokke en anden medarbejder væk fra kassen under et påskud. 

Imens medarbejderen ikke sad ved kassen, tømte den anden tyv hylderne bag kassen for cigaretter. I alt er de to tyve sluppet af sted med omkring 280 pakker cigaretter. 

- Og så forlader de stille og roligt butikken. Det er først senere, at det går op for personalet, hvad der er foregået, siger Henning Præstegaard. 

Butikken har overvågningsbilleder, der dokumenterer forløbet, forklarer Henning Præstegaard, der gerne hører fra eventuelle vidner eller andre, der kan have oplysninger i sagen på telefon 114.  Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.