Fjernvarme-regning stiger 3000 kroner næste år

Til næste år bliver det dyrere at skrue op for varmen for Verdos fjernvarmekunder i Herning.

billigere_varmeregning.jpg
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Det bliver dyrere at holde varmen til næste år, hvis du er fjernvarmekunde i Herning.

Opdatering

TV MIDTVEST retter

Det fremgik tidligere af rubrikken, at varmen steg 3.700. Det er ikke korrekt og derfor rettet 22. september 2022 til 3.000 kroner. Beløbet er også rettet i artiklen efterfølgende.

  Sådan lyder meldingen fra Verdo.

  Regningen for et års fjernvarme i et hus på 130 kvadratmeter lyder i år på cirka 10.780 kroner. Næste år er den regning 3.000 kroner dyrere. 

  Derfor varsler Verdo prisstigningerne allerede nu.

  - Det gør vi, fordi vi gerne vil være transparente omkring vores priser. Vi vil gerne meddele kunderne, hvad de kan forvente hele tiden. Velvidende at der er stor usikkerhed i dag, siger Karsten Randrup, der er fjernvarmechef hos Verdo.

  Prisen vil atter falde

  Ekstraregningen skyldes prisstigninger på brændsel og en midlertidig lukning af Herningværket i tre måneder.

  - Det betyder ikke, at der bliver problemer med forsyningen af fjernvarmen. Kunderne vil ingenting mærke. Der vil være fjernvarme ligesom altid.

  Imens Herningværket er lukket kommer fjernvarmen i stedet fra reservelastcentraler, som fyrer med naturgas. Det er dyrere end træflis, som der normalt bliver fyret med.

  Forventningen er dog, at ekstraregningen kun kommer i 2023.

  - Vores prognoser siger også, at prisen vil falde igen i 2024, fordi Herningværket forventes at være inde og køre normalt igen, siger Karsten Randrup, der er fjernvarmechef hos Verdo.

  Priseksemplet er lavet ud fra de forhold, som Verdo kender nu. Hvis verdenssituationen ændrer sig, så kan priserne også ændre sig.

  1:31
  Herningværket lukker i tre måneder, og det betyder, at fjernvarmen bliver dyre for kunderne.

  Har du et tip?