FCM satte føring over styr i Haderslev

FC Midtjylland førte 2-0 ved pausen, men to hurtige mål og en sand perle vendte sølvkampen i Haderslev.

Holdet var ellers nede i en sæk, der blot skulle snøres, men på en stærk anden halvleg vendte Sønderjyske 0-2 til 3-2 mod FC Midtjyllands danmarksmestre.

Backen Filip Novak troede ellers, at han havde gjort sit for at få bedre gang i et hakkende FCM-forår. Først scorede han, og derefter lagde han op til Martin Pusic' 2-0 mål i løbet af de første 20 minutter. Men to mål på tre minutter af Nicolaj Madsen kort inde i anden halvleg vendte kampen, før teenageren Mikkel Hedegaard fuldendte et fantomcomeback med et drømmemål efter 70 minutter.

Den 19-årige Hedegaard havde blot fået to minutters spilletid i Superligaen inden søndagens kamp. Men da han fik bolden uden for feltet to minutter efter endnu en indskiftning, viste han høj klasse ved at kanonere den utageligt i målhjørnet.

Det mål er adskillige millioner kroner værd. De tre point sender nemlig Sønderjyske op på andenpladsen uden mulighed for at blive overhalet, inden runden er færdigspillet. Timingen kunne ikke være bedre for klubben, idet der bliver uddelt tv-penge efter spillerunden. Der er over to millioner kroners forskel på at ligge nummer fem og nummer to efter 22 spillerunder.

I begyndelsen af kampen var der ellers intet, der tydede på det udfald. Det er sjældent, der bliver spillet kampe i Superligaen allerede klokken 12, og måske var det heller ikke gået op for Sønderjyske, som var bagud 0-2 efter 20 minutter efter blandt andet sløvt forsvarsspil af Kees Luijckx.

En grim spand vand i hovedet for Sønderjyske, der slet ikke virkede parate mod et midtjysk hold, der viste noget af den aggressivitet og det tempo, der sikrede holdet mesterskabet i sidste sæson.

Med klassiske Sønderjyske-dyder lykkedes det holdet at kæmpe sig bedre med, og det lykkedes da også at få bolden i nettet inden pausen, men målet blev annulleret for offside. På den anden side af pausen kom så det mål, der åbnede kampen igen. En bold fik lov til at dumpe ned i FCM-feltet, og her dukkede Nicolaj Madsen op. Let kunne han score sit femte sæsonmål.

Tre minutter senere gentog han kunststykket, da han denne gang løb dybt og udnyttede muligheden for at udligne. Det fuldstændig omvendte billede af indledningen på første halvleg. Overliggeren forhindrede midtjyderne i at komme foran igen umiddelbart efter, og i stedet blev indskiftede Mikkel Hedegaard matchvinder med sit drømmemål.