FCM-fans skød kasteskyts efter voksne og børn

Politiet måtte trække stavene og slå på FCM-tilhængere, da de søndag aften gik til angreb på en gruppe Silkeborg-fans i Herning.

I forbindelse med superligakampen med FC Midtjylland og Silkeborg måtte politiet trække deres stave, for at få styr på FC Midtjyllands fans.

Ved Søndre Anlæg i Herning midtby forsøgte en gruppe på 25-40 fans nemlig at komme i konfrontation med Silkeborgs fans.

- De forsøger at lave et bagholdsangreb på Silkeborgs fans, som både er familiefædre og børn. Nogle tager tandbeskyttere på inden, og det er helt umotiveret, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Bjarne Askholm, som også fortælle, at FCM-fansene kastede med flasker og kanonslag.

- Derfor var vi nødt til at trække stavene og slå løs, siger vagtchefen.

Ifølge politiet er der ikke meldinger om, at nogen er kommet til skade. Men 11 er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Og to er sigtet for at overtræde fyrværkeriloven.

- Det er kun en del af isbjerget. Vi havde afpasset vores indsats efter, at det så ud til at blive en fredelig begivenhed. Så vi havde ikke de store styrker på plads, siger Bjarne Askholm.

Efter kampen har politiet været i dialog med FCM’s sikkerhedschef, og de sigtede vil nu få karantæne i fremtidige kampe.

Også en portør på stadion blev udsat for vold.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.