FCM-fanbus ramt af stor sten på motorvejen

Formanden for FC Midtjyllands fanklub er i chok, efter at en bus fyldt med FCM-tilhængere i går blev ramt af en stor sten på motorvejen efter en kamp mod Brøndby.

Foto: Billedet er lånt fra FC Midtjyllands fanside på Facebook.

Det kan godt være, FC Midtjylland havde optur på banen, da de slog Brøndby søndag aften, men hjemturen endte i den grad som en nedtur.

Netop som en af de midtjyske fanbusser havde forladt Brøndby og var kommet godt op i fart på motorvejen, blev bussens ene rude ramt af en stor sten, som formentlig blev kastet fra en bro over Motorring 3 tæt på Brøndby Stadion.

Det her kunne have kostet menneskeliv - jeg er virkelig dybt rystet

Claus Kejlstrup

- Det er drengestreger, hvis man kaster et æble mod en mur. Men det her kunne have kostet menneskeliv - jeg er virkelig dybt rystet, siger Claus Kejlstrup, der er formand for FCM-fanklubben 'Black Wolves'.

Stenen, der blev kastet, gik igennem bussen siderude og var på størrelse med en knyttet hånd.
Formanden var ikke selv med i bussen, da han i stedet kørte i sin private bil. Men han har talt med flere chokerende passagere i bussen.

- Det var det eneste vindue, hvor der ikke sad nogen, og det var da heldigt. Hvis den havde ramt ethvert andet vindue, kunne den havde ramt chaufføren eller en passager, så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan det kunne være gået, siger han.

Frygter, det får konsekvenser for udebanekampe fremover

Ruden på bussen kunne ikke laves på stedet, så fansene blev fordelt i de andre fanbusser, og chaufføren måtte selv fragte den skadede bus tilbage til Jylland.

Læs også FCM-anfører: Vi er ydmyge og helt oppe at køre

- Der var nogle stykker, der kørte med en civilpatrulje hjem til Jylland, blandt andet en teenagepige og hendes far. Hun var mere end almindeligt chokeret, siger fanklub-formanden.

Han frygter, at episoden kan få konsekvenser fremover, og at fans ikke længere tør tage med på ture til Sjælland. Eller at busselskaberne, som FCM lejer busserne gennem, ikke længere vil fragte midtjyske fans over til Sjælland.

- Vi ender jo måske ud i, at vores busleverandør ikke længere vil køre os til Sjælland på grund af det her, og det vil jo være superærgerligt, hvis man ikke længere kan tilbyde udebanekampe i den stille og rolige superliga, siger Claus Kejlstrup og fortsætter:

- Alle bliver da nervøse over at skulle afsted, og jeg frygter da, at det her skræmmer folk helt fra at skulle afsted igen.

Politiet var lynhurtigt på stedet, og de er ret sikre på, at der har stået nogen på en bro og kylet stenen mod bussen. Selv vil formanden ikke gisne om, hvem eller hvad der står bag.

- Jeg håber dybt og inderligt, at det her er et uheld. At det blot er en sten fra en bil, der har slået smut henover motorvejen, siger fan-formanden.

Politiet har den knytnævestore sten, og de vil nu undersøge den for spor.

01:37

På vej hjem fra kamp mod Brøndby blev FC Midtjyllands fanbus ramt af stenkast

Luk video