FC Midtjylland er dansk mester efter historisk sæson

Midtjyderne har sikret sig det danske mesterskab med fire runder tilbage. Det er det tredje guld på seks sæsoner.

FC Midtylland er igen dansk mester. Det er konklusionen efter torsdagens topbrag mod FC København, hvor FCM med en sejr på 3-1 ikke længere kan hentes i toppen af Superligaen.

Hjemme på MCH Arena brød glæden ud efter 90 svingende minutter, hvor Sory Kaba, Anders Dreyer og Awer Mabil blev heltene for FCM med scoringerne i 3-1-sejren.

Dermed har ulvene fra Heden gentaget bedriften fra 2015 og 2018, hvor det også blev til danske mesterskaber.

Sæson til historiebøgerne

Med pointet kulminerer en Superliga-sæson, der kommer til at gå over i historiebøgerne på grund af coronapausen med det ultimative for FC Midtjylland.

Efter genstarten så holdet fra Herning svingende ud i præstationerne, men til sidst var der ingen svinger i valsen.

Frem til scoringen af Sory Kaba så det ellers ikke ud til, at guldet i denne runde ville ende i Herning.

FC Midtjylland var godt nok kommet ud som lyn og torden fra kampens start, men alligevel var det gæsterne, der kom foran.

Det skete efter 21 minutter, da Mohamad Daramy bragte FCK på 1-0 fra klods hold.

Der var en, der var to, der var tre

I anden halvleg vendte det hele dog på hovedet.

Efter 63 minutter bragte Sory Kaba balance i regnskabet med en scoring på straffespark til 1-1, og efter 79 minutter scorede Anders Dreyer noget, der muligvis kan ende som sæsonens mål.

Fra distancen bragede han til bolden med venstrebenet, og så stod den lige pludselig 2-1.

I slutminutterne slog Awer Mabil sejren fast til 3-1.

Glen, Jess - og nu Brian

Med guldmedaljerne bringer cheftræner Brian Priske sig ind i et fornemt selskab af trænere i FC Midtjylland.

Han er den tredje, der opnår at vinde det danske mesterskab, efter Glen Riddersholm gjorde det i 2015 og Jess Thorup i 2015.

Brian Priske overtog trænersædet, efter Kenneth Andersen i starten af sæsonen opsagde sin stilling.

Han ændrede formation til 4-2-3-1, og det har blandt andet været medvirkende til, at FCM nu kan kalde sig for dansk mester 2020.