Endnu en fængslet for hjemmerøveri i Birk – en anden er løsladt

Der er nu to mænd anholdt i sagen fra Brik, hvor et ægtepar blev overfaldet med jernrør og køller i deres eget hjem. En anden er blevet løsladt.

Retten i Herning varetægtsfængslede i dag en 39-årig mand i forbindelse med et hjemmerøveri i Birk 11. januar. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Han er sigtet for hjemmerøveri, grov vold, frihedsberøvelse og ulovlig tvang, siger Flemming Hother, der er anklager i sagen.

Anklageren krævede dørene til grundlovsforhøret lukkede, blandt andet fordi der stadig er en gerningsmand på fri fod. Derfor er det også sparsomt med oplysninger i sagen.

Løsladt af landsretten

Sagen går tilbage til 11. januar, hvor tre mænd om aftenen banker på hos et ægtepar i Birk. Med jernrør og en kølle tvang de sig adgang til villaen. Efter at have kastet en køkkenmaskine efter mændene flygtede ægteparret over til deres nabo.

To dage senere blev en 24-årig mand fra Herning-området sigtet for overfaldet og varetægtsfængslet, og 21. januar blev endnu en mand varetægtsfængslet i sagen. Men ifølge Flemming Hother er den ene af de to løsladt igen af landsretten.

- Der er stadig en gerningsmand på fri fod. Men vi har en bestemt person, som vi gerne vil tale med. Han havde sendt en advokat i retten i dag, der gerne ville beskikkes for manden, forklarer anklageren.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.