Mand sigtet for at medvirke til ulovlig tvang og frihedsberøvelse

En mand fra Ikast-området er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør. Han er blandt andet sigtet for medvirken til et hjemmerøveri i Birk i sidste uge.

En mand af årgang 86 fra Ikast-området er efter et grundlovsforhør torsdag ved Retten i Herning blevet varetægtsfængslet i fire uger. Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre.

Sigtelsen lyder på medvirken til ulovlig tvang og frihedsberøvelse i Ikast og Herning, men derudover er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Flemming Hother ikke meget for at komme med detaljer om sagen.

- Jeg vil faktisk helst ikke udtale mig om det, for det er en lidt følsom sag, siger han.

Anklageren bekræfter dog, at et af forholdene, som manden er sigtet for at medvirke til, handler om det hjemmerøveri, som skete på en adresse i Birk ved Herning tirsdag den 12. januar 2021. 

TV MIDTVEST har tidligere skrevet om episoden, hvor et ægtepar blev overfaldet med jernrør og baseballbat af tre gerningsmænd i deres eget hjem. Ægteparret flygtede over til naboen, hvorefter de tilkaldte politiet. 

Ingen detaljer af hensyn til efterforskningen

Sigtelsen om ulovlig tvang handler om et andet forhold, fortæller anklageren - dog uden at kunne komme nærmere ind på sagen.

- Det er sket på et andet sted på et andet tidspunkt, hvor han har været med til at tilbageholde en person ulovligt med frihedsberøvelse og ulovlig tvang, siger Flemming Hother.

Anklageren ønsker ikke at oplyse om sammenhængen mellem de forhold, som manden er sigtet for at medvirke til. Det er skyldes, at efterforskningen af sagen er i gang.

Af samme grund vil anklageren heller ikke oplyse, hvordan man har fundet frem til den sigtede.

Den sigtede er foreløbigt varetægtsfængslet frem til den 18. februar.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.