EM i kvindehåndbold hænger i tynd tråd: Danmark står alene som vært

Dansk Håndbold Forbund står alene med et EM-værtskab uden indtægtsmuligheder fra publikum, og derfor er hele turneringen er i fare for at blive aflyst.

Europamesterskaberne i kvindehåndbold er lige om hjørnet. Men med ganske kort tid til tuneringsstart den 3. december har Norge valgt at trække sig fra værtskabet, hvilket efterlader Danmark alene med opgaven.

Det betyder, at Dansk Håndbold Forbund nu på 17 dage skal finde en måde at klare hele slutrunden selv. Kan de ikke det, er hele turneringen i fare.

Det ville ærgre Kristina Jørgensen, der til daglig spiller i Viborg HK og håber at kunne spille i rødt og hvidt, når datoen siger 3. december.

- Det bliver ikke større end det, så jeg ville være virkelig ked af, hvis vi ikke får lov til at spille. Det er noget, vi har glædet os til i helt vildt lang tid, og det sitrer i kroppen, siger Kristina Jørgensen.

Dansk Håndbold Forbund er ved at finde ud af, om det er muligt for dem at tage anførerollen for EM-slutrunden uden hjælp fra de norske naboer.

- Det er næsten det umuliges kunst, men jeg tror, hvis der er et forbund, der kan løfte opgaven, så er det os. Det kan vi måske, fordi vi har så mange sindssygt dygtige frivillige og så mange dygtige medarbejdere, som har prøvet det her mange gange, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen.

Hjælpen er der - økonomien driller

I Herning er de så småt ved at gøre sig klar til EM i Jyske Bank Boxen, og nu kan det ende med, at de skal være vært for endnu flere kampe. Eller slet ingen kampe.

- Dansk Håndbold Forbund har arbejdet meget hårdt med den kæmpe udfordring, de står over for. Nu skal de igen til at træffe yderligere beslutninger om det her EM, og vi er klar til at hjælpe dem, siger Georg Sørensen, der er administrerende direktør i MCH Messecenter Herning.

Viljen til at få håndbold i Herning og resten af landet er der. Problemet handler om en helt andet ting.

- Det er økonomi, økonomi og økonomi. I forvejen er alle vores indtægtsmuligheder væk, da der ikke må komme nogen tilskuere på grund af coronasituationen. Så det budget, vi havde lagt med et lille overskud, er helt væk, fortæller Morten Stig Christensen.

Den 22-årige landsholdsspiller holder sig fit for fejt i Viborg, og hun regner med, at hun til december får lov til at spille sin fjerde slutrunde.

- Vi håber alle sammen på, at det kommer til at ske, og jeg tror også, at det kommer til at ske. Vi kæmper bare alt, hvad vi kan for at holde os så skarpe som muligt til, at vi forhåbentlig kommer til at spille, iger Kristina Jørgensen.

Sidst på ugen ved Dansk Håndbold Forbund, om EM kan afholdes i Danmark.

Med 3. december lige om hjørnet har Norge valgt at trække sig fra værtsskabet. til EM-slutrunden i kvindehåndbold. Det betyder, at Danmark nu på 17 dage skal finde en måde at klare hele slutrunden selv.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.