Efter indbrud nummer 15: Nu klapper fælden for tyveknægt

Efter et simpelt indbrud hos en frisør i Hammerum, bliver en 36-årig mand nu fremstillet i grundlovsforhør. Han er sigtet for i alt 15 indbrud.

En 36-årig mand er sigtet for 15 forskellige indbrud. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Politiet kender fremgangsmåden alt for godt; en smadret rude til en butik og så et kasseapparat, der bliver tømt for byttepenge.

Og det var netop det, en frisør i Hammerum oplevede denne weekend. Her brød en tyv ind og slap afsted med mindre end 1.000 kroner fra kasseapparatet.

Læs også Indbrud i frisørsalon - politi slap hunde løs i området

- Der var videoovervågning i butikken, og betjentene kunne genkende manden på billederne, så de kørte ud og anholdte ham, siger Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han fortæller, at manden er fra Hammerum og er 36 år.

Det er langt fra første gang, at politiet støder på den 36-årig mand i forbindelse med den type små-indbrud.

- Vi har haft en del sager over en længere periode, og nu skal det have en ende. Derfor har vi vendt det med vores anklager, der har besluttet, at han skal fremstilles i et grundlovsforhør tirsdag formiddag, siger Henning Præstegaard.

Simple indbrud, men stor irritation

Læs også Butiksejer delte overvågningsbilleder: Politi er på spor af tyveknægte

Den 36-årige er sigtet for i alt 15 forskellige indbrud. Han erkender nogle af indbruddene, da han flere gange er blevet fanget på overvågningsvideo.

- Omkostningerne ved det, der bliver ødelagt ved indbruddene, er langt større end udbyttet. Det er simple indbrud, men det er til stor irritation for butikkerne, siger Henning Præstegaard.

Udover flere butiksindbrud, så er den 36-årige også sigtet for flere gange at have brudt ind i golfklubben i Herning for at stjæle alle deres pantflasker.