DGI-dom: Den helt rigtige afgørelse, mener brancheforening

Afgørelsen mod DGI på vegne af en efterlønner fra Herning, er vigtig for de private aktører på markedet, mener brancheorganistaion.

Den helt rigtige afgørelse. Det mener brancheorganisationen Dansk Fitness og Helse om dagens afgørelse over DGI og den 63-årige efterlønner Inge Precht fra Herning.

Sidste år fik Inge Precht besked fra sin A-kasse om at hun ville blive trukket i sin efterløn, hvis hun fortsatte som frivillig i et lokalt DGI fitnesscenter i Sunds.

quoteDet er ikke, fordi vi ikke mener at frivilligheds-samfundet og foreningsdanmark skaber enorm stor værdi for det danske samfund. Men der er også andre aktører der er værd at værne om, og det er det, dommen er udtryk for.

Morten Brustad, direktør i fitnesscentrenes brancheorganisation, DFHO.

Hun kunne nemlig lige så godt kunne stå i kommercielt fitnesscenter og udføre samme stykke arbejde, lyder afgørelsen. Og den går ikke, når man er på efterløn.

Afgørelsen er den helt rigtige, mener brancheorganisationen for de kommercielle fitnesscentre.

- Vores reaktion er, at A-kassen og Ankestyrelsen har truffet nogle rigtige afgørelser. Og i de afgørelser er der jo et værn i forhold til den konkurrenceforvridede situation, der kan være på fitness-området, mener Morten Brustad, direktør i fitnesscentrenes brancheorganisation, DFHO og uddyber.

- Det er ikke, fordi vi ikke mener at frivilligheds-samfundet og foreningsdanmark skaber enorm stor værdi for det danske samfund. Men der er også andre aktører der er værd at værne om, og det er det, dommen er udtryk for.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.