Danmarks eneste Trance-festival: Alt er love

Arrangørerne venter, at den elektroniske musik vil trække 700 mennesker til Herning i weekenden.

Engang var musikgenren Trance mest noget, der foregik i undergrundsmiljøet, men i Herning er den elektroniske musik i den grad kommet frem i lyset i form af Shiva Spirit Festival.

Festivalen, der åbnede torsdag, holder til på engen bag kunstmuseet Heart, og skal man tro både arrangører og deltagere er kærlighed og tolerance nogle af de vigtige nøgleord.

- Der er plads til alle. Der er fyldt med kærlighed til musikken og hinanden, lyder det fra Nadja Larsen, der har taget turen til Herning fra Gudme.

Og Alivia Linck Nielsen fra Slagelse supplerer.

- Jeg har aldrig nogensinde følt mig mere accepteret end nu, hvor jeg er i den her kultur, siger hun.

Svær start

Shiva Spirit Festival er Danmarks eneste Trance-festival. Det er tredje gang, den løber af stablen, men det var tæt på at slutte efter første festival.

- Vi tabte rigtig mange penge det første år, og vi var så tæt på at tabe alt og ikke gide det mere. Det tog os halvandet år at trække den op af hatten igen, fortæller en af arrangørerne, Michell Reich fra Silkeborg.

Festivalen fortsætter til og med søndag, og det ventes, at den elektroniske musik trækker 700 gæster til Herning. Michell Reich har dog større planer for fremtiden.

- Hvis jeg kunne få 3000 mennesker herud, hvoraf 2000 var fra udlandet og blande det med dansk kultur. Så har vi opnået det, vi skal opnå, siger han.

Medarrangør Michell Reich
Medarrangør Michell Reich
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.