Danish Crown rammes af strejke i Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere har i dag nedlagt arbejdet på flere slagterier. Det rammer blandt andet Danish Crown i Herning.

En konflikt mellem Fødevarestyrelsen og tilsynsteknikerne har i dag resulteret i arbejdsnedlæggelse blandt tilsynsteknikerne.

-Vi er i dag på beklagelig vis blevet tvunget til at udsætte afhentningen af flere tusinde grise. Det skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere på flere af vores slagterier. Vi beklager ulejligheden, men det er desværre ude af vores hænder, skriver Danish Crown i en besked til svineproducenterne.

Til spørgsmål om, hvad der har forårsaget konflikten svarer Johan K. Overgaard, der er vicedirektør for fødevarestyrelsen , følgende:

-Den besked, jeg får fra de lokale steder, er, at medarbejderne reagerer på, at deres arbejdsvilkår har været under pres de sidste år. Det skyldes indføring af en ny pausemodel, som de ikke synes er rimelig mere. Deres oplevelse er, at deres arbejdsforhold bliver forringet.

 

Konflikten mellem styrelsen og dens ansatte rammer Danish Crown, der må udsætte afhentningen af tusindvis af grise og igennem dagen i dag har måttet slagte på halv kraft.

-I Herning har vi i dag slagtet cirka 2000 færre grise i forhold til, hvad vi skulle have gjort, siger Jens Hansen, der er pressechef ved Danish Crown.

Til sammenligning bliver der normalt slagtet 6500 grise på slagteriet i Herning.

-Det er en meget alvorlig situation. Både for slagterierne, da de ikke må slagte med mindre, vores personale fører kontrol. For landmændene, der har planlagt slagtning, og så er der også et potentielt dyrevelsfærdsmæssigt aspekt i det, understreger Johan K. Overgaard.

-Jeg håber derfor at vores medarbejdere genoptager arbejdet i morgen. Jeg forestiller mig, at det her måske har noget at gøre med kommunikation, men vi må have en grundlæggende snak om systemet og så se, om vi kan finde en løsning, Lyder det fra  vicedirektøren i Fødevarestyrelsen.

 

I morgen mødes Fødevarestyrelsen, Moderniseringsstyrelsen  med den faglige organistaion i håbet om at finde en løsning.

Ifølge pressechefen ved Danish Crown vil de på slagteriet i Herning slagte i et begrænset omfang indtil, tilsynsteknikerne genoptager arbejdet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.