Cricketklub henter hjælp i Australien

Herning Cricket Club har hentet ekspertise hele vejen i Australien i håb om at trække flere unge medlemmer til klubben.

Australier i Herning Cricket Club
Foto: Jacob Krogsgaard Nielsen, TV MIDTVEST

Simo Ivetic har rejst over 16.000 kilometer for at give en hånd med i Herning. Byens cricketklub mangler unge medlemmer og har hentet ekspertise i Australien for at fremvise sporten.

- Det er jo for at rekruttere nye spillere til klubben. Vi har ikke så mange i ungdomsafdelingen, så vi vil gerne have flere folk herned og dyrke den sport, vi alle elsker, siger Jacob Larsen, der er ungdomsansvarlig i Herning Cricket Club.

Herning Cricket Club har i øjeblikket omkring 60 medlemmer, men ikke mange af dem er under 18 år.

Et nødvendigt projekt

Dansk Cricketforbund har indgået et samarbejde med flere af landets skoler, der skal lokke unge ind i sporten. I Herning Cricket Club er hjælpen fundet på den anden side af jorden.

quoteDer er ikke nok unge spillere i øjeblikket. Et projekt som det her er nødvendigt for at holde cricket i live i Danmark

Simo Ivetic, professionel cricketspiller i Australien

- Der er ikke nok unge spillere i øjeblikket, især ikke på denne alder. Et projekt som det her er nødvendigt for at holde cricket i live i Danmark, siger Simo Ivetic, der i øjeblikket er skoleprojektleder i Herning Cricket Club.

60 elever fra Brændgårdskolen i Herning havde torsdag fornøjelsen af et spil cricket med en professionel. Og måske har nogle af dem en fremtid i sporten.

- Nogle af dem slår bolden ret langt. Ret overraskende, siger Simo Ivetic.

Når Simo Ivetic ikke er på cricketbanen, underviser han i idræt på Brændgårdskolen. Han er på et halvt år langt besøg for at hjælpe til og rejser hjem igen til september.

1:25