Charlotte harcelerer mod 'usmagelig' Knæk Cancer-uge: - Jeg kan slet ikke have det

Charlotte Bilberg fra Vildbjerg, der selv har haft kræft, anerkender, at de mange indsamlede kroner til kampen mod kræft gør en forskel, men hun bryder sig ikke om måden, der bliver samlet ind på.

Der er for meget fokus på kræft-sygdommen i løbet af Knæk Cancer-ugen, der hvert år falder i uge 43.

I hvert fald hvis man spørger Charlotte Bilberg fra Vildbjerg.

Hun har selv kæmpet mod brystkræft, og hun er godt og grundigt træt af hele tiden at blive mindet om sygdommen, der for hende er blevet symbolet på en hård og svær tid i sit liv, som hun fortsat forsøger at lægge bag sig.

- Det er en meget, meget hård uge for mig, og det tænker jeg også det er for andre, der har haft kræft tæt inde på livet.

- Jeg er dybt taknemmelig over de penge, der kommer ind til det gode formål, men jeg synes, det er en usmagelig måde at gøre det på, at man skal sidde og se et stort show, og at folk skal donere penge for at vinde noget. Jeg kan slet ikke have det. Det gør virkelig ondt på mig, siger Charlotte Bilberg.

- En fantastisk vigtig uge

Knæk Cancer-ugen bliver lavet i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og TV 2.

Sidste år blev der i forbindelse med indsamlingsshowet rejst 140 millioner kroner i den gode sags tjeneste.

Det er noget, der gør en stor forskel, mener Ulla Kusk, der, udover selv at have haft kræft, har mistet sin mand til sygdommen.

Ulla Kusk er selv kræftpatient og frivillig i Kræftens Bekæmpelse i Herning. Hun ser meget positivt på Knæk Cancer-ugen. 
Ulla Kusk er selv kræftpatient og frivillig i Kræftens Bekæmpelse i Herning. Hun ser meget positivt på Knæk Cancer-ugen. 
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

- Jeg er så taknemmelig for, at der er så mange mennesker, der er med til at støtte sagen og donere penge, så vi kan lave bedre behandlinger og forebyggelse.

- Jeg synes, det er en fantastisk vigtig og god uge. Jeg ser frem til den hvert år, lyder det fra Ulla Kusk.

Charlotte i opråb på Facebook

Charlotte Bilberg har dog fået nok, og derfor har hun lavet et Facebook-opslag, hvor hun deler et billede af de synlige ar, hun fik efter sin brystkræftoperation.

- Det er det helt rigtige, jeg har gjort. Jeg ved, der sidder flere derude, som har det på samme måde, siger Charlotte Bilberg.  

Hos Kræftens Bekæmpelse gør historien indtryk.

- Det gør mig selvfølgelig ked af det, når jeg hører, at der er nogen, som ikke synes, det er så godt, siger Ken H. Andersen, der er fundraisingchef hos Kræftens Bekæmpelse

- Omvendt er der rigtig mange, der er glade for, at der bliver sat fokus på kræft i denne uge.

Slukker fjernsynet

Charlotte Bilberg kommer ikke til at sidde foran fjernsynsskærmen, når det store indsamlingsshow ruller over skærmen på TV 2 lørdag aften. Den beslutning har hun for længst truffet.

- Jeg bryder mig ikke om at sidde og høre en far fortælle, at han skal dø før sine børn. Det er helt forfærdeligt.

- Jeg har selv siddet der og fortalt mine børn, at jeg kunne dø af det her, lyder det fra Charlotte Bilberg.

Pengene fra Knæk Cancer-indsamlingen går til forskning og bedre behandling på kræft-området.