Brudepar til kamp mod madspild

Mia Bergqvist Børger og Casper Bakowsky fejrer i dag, at de har givet hinanden det famøse ´ja´. Det bliver fejret med daggammelt mad og genbrugskjole.

Et ungt par fra Hammerum gennemgår i dag et af livets store øjeblikke. Mens de fleste formentlig drømmer om et bryllup med pomp og pragt, hvor der på ingen måde bliver sparet på noget, så har Mia Bergqvist Børger og Casper Bakowsky valgt at gå en anden vej.

quoteHvis vi er mange, der gør det, så bliver mange bække små jo på et tidspunkt til en stor.

Mia Bergqvist Børger, Brud

De indbød nemlig tidligere i dag venner og familie til kærlighedsfest, hvor invitationer og bordkort var skrevet på genbrugspapir, brudekjolen var købt på Den Blå Avis, og derudover bestod menuen af madspildsvarer. 

Det betyder madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato og derfor ville være blevet smidt ud, hvis ikke nogle ville bruge det. 

- Det er bedre for miljøet, når vi genbruger, og der bliver produceret mindre. Hver gang vi producerer noget nyt, så bliver der brugt mere CO2, og der bliver udledt alt muligt ud i naturen, som ikke hører til i naturen, siger Mia Bergqvist Børger.

Mia Bergqvist Børger og Casper Bakowsky fra Hammerum har blandt omkring 300 andre i Norden sendt en motiveret ansøgning til virksomheden, Grundig, som kører en kampagne mod madspild. Det unge par blev på den baggrund udvalgt og fik stillet kok og mad til rådighed.

- De skal have noget daggammelt brød med brie og svampe. Derudover skal de have noget krondyr og noget oksekød. Det er lidt blandet alt efter, hvad der nu lige var af madspildsprodukter, fortæller Ulf Astorp, der er kok til dagens højtidelighed, om menuen.

Det er ikke kun brylluppet, der for parret står i genbrugens tegn. Også på hjemmefronten har parret købt brugte ting som møbler og bøger.

- Hvis vi er mange, der gør det, så bliver mange bække små jo på et tidspunkt til en stor, siger Mia Bergqvist Børger.

Et brudepar fra Hammerum elsker genbrug. Så de ansøgte om at få madspildsmad til festen. Og det fik de.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.