Blomstrende fantasi: Som ung valgte Jens Jørgen matematikken, men i sin fritid skriver han bøger

Han er gymnasielektor i matematik og fysik, men i fritden har han nedfældet 18 skønlitterære bøger.

4:36
Jens Jørgen Hansen lever af at undervise gymnasieelever i matematik og fysik, men i fritiden har han skrevet intet mindre end 18 bøger.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Jens Jørgen Hansen har to store passioner i sit liv. Han underviser i fysik og matematik på Herning Gymnasium, og i fritiden er han forfatter.

Hele 18 bøger er det blevet til gennem de sidste 10 år.

Umiddelbart ligger de to store interesser milevidt fra hinanden, men det er ikke en dårlig ting, mener forfatteren selv.

- Det opfatter jeg som en styrke. Man kan hente kræfter i den ene verden og udnytte i den anden. Hvis arbejdet har irriteret, så kan jeg komme hjem, og så kan jeg sætte mig om aftenen og rette kommaer i en time, og så er jeg straks i bedre humør, forklarer han.

Matematikken var det naturlige valg

Da den nu 59-årige lektor var ung, så havde han slet ikke overvejet, at det var en mulighed for ham at gå den litterære vej.

- Jeg kommer fra Vestjylland. Der bøvler man ikke med at læse dansk og humaniora og sådan noget. Så det lå naturligt. Det var matematik og fysik der vandt, forklarer han.

Det startede ud med en serie af 10 historie romaner. Nu har Jens Jørgen Hansen dog kastet sig over krimigenren.
Det startede ud med en serie af 10 historie romaner. Nu har Jens Jørgen Hansen dog kastet sig over krimigenren.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Det er da også kun de sidste 10 år, at der er blevet plads til bøgerne. De bliver primært skrevet i ferierne.

- Der er den virkelige verden hvor man bevæger sig rundt, og så er der hele den her bogverden, hvor man selv bestemmer alt hvad der skal ske. Man bestemmer på en eller anden måde selv virkeligheden, siger Jens Jørgen Hansen.

Beholder begge jobs

Jens Jørgen Hansens første serie blev til en serie på 10 bøger. Serien handler om en ung mand, som blev en del af de romerske regioner.

- Jeg ville skrive tre-fire bøger, men det endte med at blive en serie på 10, fortæller forfatteren.

Derefter kastede han sig over krimigenren.

- Jeg bestemte mig for at lave en bonderøvskrimi som handlede om helt almindelige marginaliserede mennesker som lever på kanten af samfundet og som klarer sig igennem, forklarer han.

Men selvom han har skrevet 18 bøger på kontoret i huset i Gullestrup ved Herning, så beholder han sit job som lektor på gymnasiet.

- Der er ganske få forfattere i Danmark, som er i stand til at leve af at skrive bøger, og jeg er beklageligvis ikke en af dem. Men omvendt så er de få penge, jeg tjener ved at skrive bøger, dem jeg er stolt af at tjene. Det er ikke et job, jeg er hyret ind til. Det er mig, der har skabt det her. Der er en anderledes glæde knyttet til dem i forhold til min månedsløn, slår han fast.