Black Army bliver i Herning

Selvom banden i går flyttede møblerne ud af klubhuset midt i Herning, så er det blot for at slå sig ned i en landejendom uden for byen.

Black Army Herning har været hjemløse siden et håndgranat-angreb kort før jul fik politiet til at lukke klubhuset i Danmarksgade. Nu melder talsmanden, at de flytter ud et sted, hvor medlemmerne kun er til fare for sig selv.

- Det er helt ude på en gård, helt ude på landet, så der ikke er andre end Black Army, hvis der nogen der kommer og smider en håndgranat næste gang, forklarer deres talsmand.

Det er nemlig forholdet til naboerne og deres sikkerhed, der får Black Army til at opgive livet som midtby-klub.

- Det er blevet for farligt for naboerne, derfor flytter vi, siger talsmanden i banden.

Sprængningen af håndgranaten foran Black Armys klubhus var kulminationen på flere voldsomme opgør, der involverede medlemmer af Black Army Herning - herunder forskellige skudepisoder.

Politiet hilser udflytningen fra Danmarksgade velkommen.

- Jeg kan sige det direkte: Vi er ikke kede af det klubhus, det lukker, fortæller Kell Svenningsen, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet forventer ikke ro omkring bandemedlemmer fremover, og planerne om et nyt klubhus uden for byen kommer da også som en overraskelse.

- Så vidt vi ved, så er der ikke nogen helt klare planer, set i forhold til at flytte ind et eller andet sted, fortæller Kell Svenningsen, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.
  
Black Army er kede af, hvis de har skræmt nogen unødigt med deres tilstedeværelse. i Herning. Men de forsikrer samtidig, at de bliver mere synlige i gadebilledet fremover.

- Vi kommer til at gå mere rundt, siger talsmanden for Black Army afdelingen i Herning.
 
Black Army har selv for nylig renset ud i interne brodne kar ved at smide tre medlemmer ud.

- Der er nogen, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, så må de jo ... så får de sparket, fortæller talsmanden.

Talsmanden håber, at det, sammen med udflytningen fra Herning midtby, kan medføre en mere imødekommende stemning fra borgere og myndigheder. Men det skal Black Army ikke forvente.

- Jeg tror ikke du skal forestille sig, at Herning kommune kommer til at imødekomme Black Army og den kriminalitet de står for, siger Hernings Borgmester, Lars Krarup.

Black Army forventer inden for kort tid at offentliggøre præcis hvor, de flytter hen.
 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.