To anholdt for at bestille sexmisbrug af filippinske børn

Rigspolitiet anholder 10 personer, der er mistænkt for at bestille og se sexmisbrug af filipinske børn på nettet. To anholdte er fra Midt- og Vestjylland.(Arkiv foto)

En 24-årig mand fra Kibæk fremstilles i eftermiddag i grundlovsforhør ved retten i Herning. Sammen med en 54-årig mand fra Ikast sigter politiet ham for at bestille og overvære livestreaming af sexmisbrug af filipinske børn.

Stor politiaktion

Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, har i en periode arbejdet intensivt på at identificere en række gerningsmænd, der tilsyneladende har bestilt og betalt for såkaldt live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne. I dag blev en velkoordineret aktion gennemført af seks politikredse, som ransagede flere adresser i Danmark.

NC3 har fra en udenlandsk politimyndighed modtaget en række oplysninger om muligt seksuelt misbrug af børn. Ifølge de modtagne oplysninger skulle en række mistænkte have siddet bag en computer i Danmark, hvor de angiveligt har bestilt og betalt for live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne.

To anholdt i Midt- og Vestjylland

Oplysningerne blev indledningsvis bearbejdet i NC3, hvorefter en række af landets politikredse i dag har slået til mod flere adresser rundt omkring i Danmark. Der er således foretaget anholdelse af10 personer i seks politikredse.

Politiet har foretaget ransagning af de pågældendes bopæle, og omkring 100 forskellige it-koster skal nu datasikres og analyseres nærmere. Det er endnu uvist, hvorvidt der vil ske fremstilling i retten af en eller flere af de anholdte med påstand om varetægtsfængsling.

Betaling for misbruget formodes at være foretaget via diverse betalingstjenester, og det er undersøgelser af en række pengetransaktioner, som har ført til dagens ransagninger. Der har til dato kun været et fortilfælde i Danmark, hvor en gerningsmand blev idømt tre og et halvt års fængsel for i flere tilfælde at have dirigeret og betalt for seksuelle overgreb mod børn i Filippinerne.

- Online seksuelle overgreb mod børn er en afskyelig kriminalitetsform, som vi desværre har set vokse de senere år. Operationen var utrolig vellykket, men det er endnu for tidligt at sige noget om resultatet af ransagningerne. Der er beslaglagt en del computerudstyr, og først når der er foretaget en nærmere analyse af udstyret, kan vi udtale os om omfanget i de aktuelle sager, siger politikommissær Flemming Kjærside fra NC3.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.