Ægtepar dømt for menneskehandel

3 personer er blevet idømt i alt 9 års fængsel for menneskehandel og bordeldrift

Den 46-årige Jan Birger Olesen og hans 34-årige brasilianske kone, Liceane Batista De Silva, blev mandag morgen hver idømt 4 års fængsel ved retten i Viborg. Derudover er Liceane Batista De Silva blevet udvist af Danmark for bestandigt.

De to er dømt for bordeldrift og menneskehandel i forbindelse med deres 15 bordeller spredt ud over hele Jylland. Ægteparret har blandt andet haft otte bordeller i Skive, Foulum, Skelhøje, Ilskov, Karup, Tjele, Ejstrupholm og Sjørup.

Tjente millioner på bordellerne

Det er gået ud over 14 kvinder og to transseksuelle mænd, der er blevet tvunget til prostitution på parrets bordeller. På den måde har ægteparret i følge anklageskriftet tjent 10 millioner kroner. Ægteparret har tidligere fået konfiskeret et ukendt værdibeløb, men fik ved retten konfiskeret yderligere 4 millioner kroner, så hele indtængten fra bordeldriften er blevet konfiskeret.

Udover ægteparret er 48-årige Lone Irene Jakobsen, Jan Birger Olesens eksskone, blevet straffet med et års ubetinget fængsel at have hjulpet med bordeldriften.

Anklageren havde krævet fem og et halvt års fængsel til ægteparret, men er tilfreds med dommen.

Alle de dømte har anket deres domme og vil frifindes.

Se interview med anklager Maja Fugl fra statsadvokaturen i Viborg:

Dom - sync med anklager

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.