53 vejnavne i Herning skal have punktum

Vejnavne med forkortelser i Herning Kommune er i årevis blevet stavet uden punktum. Det skal nu laves om.

Det er bare en lille bitte prik. Men den får stor betydning i nærmeste fremtid i Herning.  De danske kommuner er i gang med et større arbejde med at højne kvaliteten af data bedst muligt. I Herning  betyder det, at 53 veje nu skal have et punktum eller flere, i sit navn.

Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering samarbejder med kommunerne om opgaven, der kort fortalt betyder at en lang række oplysninger skal strømlines, så der ikke opstår misforståelser i datasystemerne.

Det er f.eks. vigtigt, når ambulancen effektivt skal nå frem til den rigtige adresse. Det er under dette arbejde, at kommunen er faldet over de manglende punktummer på en del af vejskiltene i Herning.

Herning vælger nu punktum

I en del af Herning Kommune, nærmere bestemt den gamle Herning Kommune fra før kommunalsammenlægningen i 2007, har alle forkortede vejnavne indtil nu ellers været stavet uden punktum. Men nu skal navnene altså ændres og de, der bor på vejene skal have nye sygesikringskort. Punktum.

- Vi arbejder løbende med at højne kvaliteten af forskellige data. Og selvfølgelig skal vejnavnene i Herning følge dansk retskrivning, så der skal altså være punktum i forkortelser fremover, siger Hans Eghøj.

Hans Eghøj, som er afdelingschef for byggeri, jord og grundvand i Herning Kommune, kender ikke baggrunden for at kommunen indtil nu har stavet sine forkortede vejnavne uden punktum.

- Jeg har arbejdet her i 20 år og sådan har det altid været. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvorfor. Måske for at spare? Griner han.

Herning Kommune skifter dog ikke selve skiltene ud, før de er udtjente.

- Medmindre, der virkelig er nogen, som mangler de punktummer i bybilledet. Så vil vi overveje at sende en medarbejder ud med nogle punktummer, siger Hans Eghøj med et smil. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.