Nye anklager: Præst hjernevaskede unge

Frikirkepræsten fra Silkeborg, der er under anklage for seksuelle overgreb, bliver nu anklaget for hjernevask af de unge, der kom i frikirken.

Frikirkepræsten fra Byens Kirke i Silkeborg, der i forvejen er anklaget for seksuelt misbrug af unge, bliver nu også anklaget for systematisk hjernevask af dem, der kom i kirken. 

- Jeg følte, at jeg var ved at miste min søn. Han blev meget aggressiv overfor mig, og det blev jeg ked af, siger Anita Mondrup, hvis søn Daniel tidligere kom i frikirken.

Ifølge hende havde kirkens præst magten over hendes søn. Det kom blandt andet til udtryk i sønnens musikvaner.

- Der var en masse cd'er, vi skulle rydde op i, for pop og rock, det kunne man ikke høre mere, ikke når man læste i bibelen, siger hun. 

Også Anita Mondrups 22-årige søn Daniel er i dag klar over, at han blev hjernevasket af præsten,

- Jeg tog ikke mine egne valg, jeg tog mine valg for kirken, og for hvad præsten sagde. Det tager hårdt på en, at man ikke har været sig selv, og at man har gjort en del ting for andres skyld, og for hvad andre har sagt, at man skulle gøre. 

Anita Mondrup undrer sig stadig over, hvorfor flere af de unge kristne vendte ryggen til deres forældre. 

- De frastødte en helt, og det var kun præstens ord, der var ret. 

Men ifølge Mogens Svendsen, der er præst og formand for KRIS, som hjælper seksuelt misbrugte, er det ikke svært for en person, der har de unges tillid, at hjernevaske dem.

- Det er meget nemmere end de fleste regner med. Det handler først og fremmest om at opbygge tillid.  Tillid er afgørende, hvis man skal nå mennesker. Og når man giver sin tillid til et andet menneske, så er muligheden der for at gøre ondt.  

Nye anklager mod tidligere frikirkepræst for at hjernevaske unge og dæmonisere deres forældre.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.