Millioner til udvikling skal mane rygter om lukning af hospital i jorden

Regionsrådsformand Anders Kühnau vil afsætte yderligere 30 millioner kroner til at udvikle og renovere Regionshospitalet Silkeborg over 15 år.

Der har igennem flere år været usikkerhed blandt borgerne i Silkeborg om, hvad der skal ske med byens regionshospital.

Usikkerheden er ikke blevet mindre, efter regionsrådsmedlem Ulrich Fredberg (V) i april blev fyret som ledende overlæge efter en strid om undersøgelse af patienter for lungekræft. Det mærker også regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- Der har været uro og usikkerhed gennem længere tid om, hvad der skal ske med hospitalet i Silkeborg, og jeg kan godt mærke, at flere er bekymrede nu, efter Fredberg er aftrådt. Derfor vil jeg gerne mane enhver diskussion i jorden om, at sygehuset skal lukkes, siger Kühnau.

Han har netop foreslået regionsrådet at afsætte yderligere 30 millioner kroner til den plan, der skal laves for udviklingen af sygehuset de næste 15 år.

- Jeg havde tænkt at komme ud med det uanset, men jeg har følt, at det var nødvendigt at gøre det tidligere, end jeg havde regnet med, så ingen er i tvivl om, hvad vi vil, siger regionsrådsformanden.

Udviklingen over 15 år

Regionshospitalet Silkeborg er syv år i træk blevet kåret til Danmarks bedste mindre hospital - senest i år.

Den position skal ifølge regionsrådsformanden fastholdes og udvikles. Derfor vil Kühnau oven i de 35 millioner kroner, som regionsrådet allerede har afsat, lægge yderligere 30 millioner kroner i en opdatering og renovering af hospitalet over 15 år.

- Den første fase skal handle om de fysiske rammer, mens fase to af planen blandt andet kommer til at have noget med driften at gøre. Det skal ske sammen med Silkeborg Kommune og de praktiserende læger, siger Anders Kühnau.

Han oplyser, at forslaget har fuld opbakning fra den 15 mand store socialdemokratiske gruppe. Han har nu bedt direktionen om at indarbejde ideerne i forslaget til investeringsplanen, som regionsrådet skal drøfte.

Mere end to uger efter at Ulrich Fredberg fratrådte sin stilling i Silkeborg, fylder sagen fortsat i offentligheden.
Tema

Fredberg-sagen


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.