For to måneder siden blev Fredberg fyret - nu stopper en anden ledende overlæge

Lasse Nørgaard var en del af ledelsen på Diagnostisk Center i Silkeborg sammen med Ulrich Fredberg. Nu stopper han på grund af samarbejdsproblemer.

Den 1. juli ville Lasse Nørgaard have været ansat som ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg i otte måneder. Men sådan blev det ikke. For per dags dato er han stoppet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Hospitalsenhed Midt.

Diagnostisk Center er ledet af tre personer. En oversygeplejerske, en ledende overlæge af en medicinsk del - som indtil slutningen af april hed Ulrich Fredberg - og en ledende overlæge af en røntgenfaglig del. Sidstnævnte besad Lasse Nørgaard altså til og med onsdag.

Stopper på grund af samarbejdsvanskeligheder

De seneste måneder har der været udfordringer med samarbejdet mellem de to dele af Diagnostisk Center, og nu siger Lasse Nørgaard stop.

- Det var mit håb, at jeg kunne være med til at videreudvikle fagligheden i Røntgen og Skanning og bidrage til samarbejdet i Diagnostisk Center sammen med mine medarbejdere. Men både for Diagnostisk Center og for mig selv har de sidste syv måneder været udfordrende.

- Jeg tror ikke længere på, at samarbejdet i Diagnostisk Center kan lykkes med mig som ledende overlæge, og jeg har derfor bedt hospitalsledelsen om at overgå til en anden stilling i Hospitalsenhed Midt, siger Lasse Nørgaard.

Nørgaard skal i stedet være overlæge i Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Viborg.

Tema

Fredberg-sagen

Ærgerlig direktør kigger fremad

Regionshospitalerne i Silkeborg og Viborg er begge en del af Hospitalsenhed Midt. Her er Claus Brøckner Nielsen lægefaglig direktør.

- Vi er kede af, at Lasse ønsker at stoppe i sin nuværende stilling, men har stor forståelse for hans beslutning. Vi er glade for, at han har sagt ja til en stilling som overlæge på hospitalet i Viborg og på den måde bliver i organisationen, som dermed fortsat får stor gavn af hans radiologiske faglighed.

- Vi er i tæt dialog med centerledelsen om, hvordan vi arbejder for at gøre Diagnostisk Center til en god arbejdsplads for både røntgenfagligt og medicinsk personale. Et tværfagligt samarbejde mellem medicin og radiologi er centralt for Diagnostisk Centers virke og afgørende for, at centret fortsat kan udvikle innovative patientforløb, slutter Claus Brøckner Nielsen.

Nu skal hospitalsledelse og den tilbageværende del af ledelsen på Diagnostisk Center sammen finde en erstatning for Lasse Nørgaard.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.