Brugerne spørger Enhedslisten: Går I ind for legalisering af medicinsk cannabis?

Enhedslisten gæstede tirsdag vores valgstudie. Her på bloggen svarer kandidaten Jakob Sølvhøj på brugernes spørgsmål.

Hvad skal det koste Mette Frederiksen at få Enhedslisten til at pege på hende som statsminister?

Får man reelt indflydelse, eller får man et protestparti på sidelinjen, hvis man giver sin stemme til Enhedslisten?

Og hvordan hænger det sammen, når Enhedslisten vil lave forsøg med 30 timers arbejdsuge på offentlige arbejdspladser, samtidigt med at der er mangel på lærere, pædagoger og sygeplejersker?

Vil du blive klogere på, hvad Enhedslisten ellers vil med magten, kan også se programmet Klaus & Kandidaterne i videoen her:

Vært Klaus Knudsen Pedersen har besøg af tre kandidater fra dagens parti. Her tager vi en omgang politisk hardtalk, hvor vi sætter fokus på, hvad det er, partiet vil politisk - og hvem det bedst kan samarbejde med i Folketinget.

Her svarer kandidat i Vestjyllands Storkreds, Jakob Sølvhøj på brugernes spørgmål.

liveblog

Enhedslisten svarer på dine spørgsmål lige her

 

Tema

Folketingsvalg 2019

 

Tre hurtige til Jakob Sølvhøj

Jakob Sølvhøj er valgt for Enhedslisten i Vestjyllands Storkreds. Her sætter vi gang i bloggen med tre hurtige spørgsmål til kandidaten.

Hvad er det vigtigste politiske mål for dig ved det her valg?

- Det vigtigste er, at vi baner vej for en hurtig grøn omstilling af vores samfund, så vi kan bidrage bedst muligt til at stoppe den globale opvarmning og de drastiske klimaforandringer.

Hvad skal der for eksempel konkret ske?

- Vi foreslår omlægning af vores energisektor, af vores landbrugssektor og transportsektoren. Tilsammen vil det kunne betyde at Danmark er klimaneutral i 2040. 

Hvad betyder omlægning?

- Energisektoren skal hurtigt overgå til rent vedvarende energikilder. Vind, sol og jordvarme. I landbrugssektoren skal vi kraftigt reducere husdyrholdet, og vi skal omlægge store arealer til fri natur og skov. På transportområdet skal vi hurtigt udfase benzin og dieselbiler til fordel for en langt bedre kollektiv transport og el-biler. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.