Kritik fra Favrskov: Langsomme ambulancer

Venstres gruppeformand i Favrskov Kommune vil have Region Midtjyland til at love hurtigere reponstid.

Venstres gruppeformand i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen, er så utilfreds med ambulanceberedskabet, at han nu går til Region Midtjylland med et krav om hurtigere ambulancer.

- Vi har oplevet en række episoder, hvor borgere med brug for akut hjælp måtte vente op til 20-25 minutter på en ambulance. Det er ikke særlig trygt, siger Anders G. Christensen til TV/Midt-Vest.

Han henviser til en statistik fra Region Midtjylland, der viser, at ambulancerne i gennemsnit er fremme efter 10 minutter. Men i Favrskov Kommune er ventetiden i gennemsnit mere end tre minutter længere.

- Sådan har det være længe. Og nu må der altså ske noget, siger Anders G. Christensen.

Bent Hansen: Vi lever op til kravene

Formanden for det midtjyske regionsråd, Bent Hansen (A), understreger, at regionen ud lever op til kravene for ambulanceudrykning. Han siger, at der altid vil være forskel på udrykningstiden i byerne og på landet, ligegyldigt hvordan man skruer beredskabet sammen.

- Vi følger området tæt, men umiddelbart har vi ikke råd til flere ambulancer i Favrskov, siger Bent Hansen.

Anders G. Christensen giver dog ikke meget for regionens forsikringer om, at den gennemsnitlige responstid er overholdt.

- Det er lidt ligesom, når man står med den ene fod i isvand og den anden i kogende vand. Så burde man gennemsnitligt have det udemærket. Problemet er bare, at nu står vi med foden i kogende vand, og det er altså ikke særlig behageligt. Så vi kan ikke bruge den gennemsnitlige betragtning, siger han.


Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien Samfund.