Søren efter skærmeksperiment: Familien skal have regler for skærmtid

Efter tre dage med udfordringer er det nu tid til at gøre status på skærmeksperimentet for vores forsøgsperson Søren Christensen.

De sidste tre dage har Søren Christensen medvirket i et eksperiment, som skal få ham til nedbringe tiden foran den lille skærm. På eksperimentets sidste dag har vi taget ham med i studiet for at gøre status.

Skærmeksperimentet har ikke kun givet ham noget at tænke over, men han vil også ændre nogle vaner – ikke kun for sig selv, men for hele familien.  

- Jeg vil nok falde i nogle gange, men det ændrer ikke på, at vi skal have opstillet nogle regler. Det skal jeg gøre med min familie, og det skal være noget, der gælder alle, og som alle kan leve med, siger han.

Notifikationer forbliver slået fra

De seneste dage er Søren Christensen hver dag blevet udfordret på sit mobilforbrug. Blandt andet skulle han udføre sine morgenrutiner uden at kigge på sin telefonen, og lade være med at kigge på sin telefon i en sammenhængende time.

I dagens udfordringen var det notifikationerne, der stod for skud. Han skulle nemlig slå notifikationer fra på samtlige apps på telefonen.

quoteJeg vil nok falde i nogle gange, men det ændrer ikke på, at vi skal have opstillet nogle regler

Søren Christensen, Testperson

- Nogle af de notifikationer, som er slået fra, de bliver ikke slået til igen, siger han torsdag aften, da han er inde i TV MIDTVEST-studiet.

Kan klare de hårde udfordringer

Det er lægen Imran, der har givet ham de tre udfordringer, og han ved, at der skal meget til, for at ændre på gamle vaner.

- Nu er han oppe imod sin egen natur. På den lange bane tror jeg, at der skal mere til end tre dage i et lille vaneeksperiment, siger han.

Men det tager Søren Christensen ikke så tungt.

- Jeg tror, det er fuldstændig korrekt. Men som Marathon-løber er jeg klar til de lidt hårde udfordringer, siger han.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.