Udfordring 2: Kan du undvære skærmen i en time?

Kan du lave noget i en hel time med din telefon efterladt derhjemme? Det er én af udfordringerne i næste opgave i eksperimentet, og du kan være med.

Søren Christensen kom godt igennem første dag af det store mobileksperiment, hvor han skulle smide telefonen ud af soveværelset og først bruge den, når han har spist morgenmad og været i bad. 

Men nu lægger vi endnu et lag på udfordringernes sværhedsgrad - oveni skal Søren Christensen nu også bruge en time om dagen, hvor han laver noget uden sin telefon - og så skal han inddele sit hjem i mobilfri zoner: 

Her kommer læge og ekspert i mobilvaner Imran Rashid med næste udfordring i eksperimentet.

Søren Christensen vælger at løse udfordringen ved for første gang at tage til vinterbadning uden at have telefonen med. Han plejer ellers at tjekke, om der er nyt mellem det kolde gys og saunaen. 

- For det meste har jeg det faktisk bedst med at have den med, for det kunne jo være, der skete noget. Men så må jeg snakke med de andre dejlige mennesker, som er ude og vinterbade, siger han, da han bliver præsenteret for udfordringen. 

Og det viser sig faktisk at være en rigtig god investering at efterlade telefonen i bilens handskerum. Søren bruger den mobilfri lejlighed til at vende et svært emne i saunaen. Du kan se, hvordan det gik i indslaget her: 

Søren Christensen er en familiefar på 45 og storforbruger af sociale medier, nyheder og mails. Men det vil han lave om på.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.