Vennerne var begyndt at få børnebørn, da Niels fik sit første barn som 55-årig

Niels Dyssekær Andersen troede egentlig, at løbet var kørt. Men i en sen alder nåede han alligevel at blive far.

Flere af Niels Dyssekær Andersen fra Snedsteds bekendte har et eller flere børnebørn.

Det er den alder, de er kommet i, og derfor lå det heller ikke lige i kortene, at den 55-årige thybo nogensinde skulle blive nogens far.

- Jeg havde tænkt, at det nok ikke var mig, der skulle have børn - at løbet var kørt. Så det var i 11. time, siger Niels Dyssekær Andersen.

Men for to år siden skete der et mirakel for thyboen, som ellers aldrig havde troet, at bleer, sutteflasker og børneopdragelse skulle blive en del af hans hverdag.
Han blev forelsket i 30 år yngre Valentina Nazimuli fra Uganda, og med hende kom den fælles drøm om at blive forældre. Og det blev de.

- Anna var planlagt, selvom mange troede, det var en smutter, og det var helt fantastisk, da hun blev født. Jeg tror ikke, der er forskel på de følelser, man har, om man er en ung eller ældre far, understreger Niels Dyssekær Andersen.

Han løfter lilla Anna op af barnevognen og giver hende et blidt kram. Det er lykken, han holder i sine arme, kan man se på den nu 57-årig Niels Dyssekær Andersen.

I mange år var det ellers i arbejdet, han fandt lykken. Han har nemlig altid haft for travlt til at stifte familie, fordi han i mange år har arbejdet i udlandet for Thisted-virksomheden Cimbria - de seneste 11 år i Egypten. Og det var også her han blev forelsket i Valentina. 

Få bliver fædre efter de 50

Hvis man vender blikket mod statistikkerne, så skiller faderen fra Thy sig markant ud. Det år Anna blev født, var der nemlig kun 23 danske mænd over 50 år, der blev far for første gang. Og faktisk er Niels en endnu mere sjælden far-udgave, fordi han var fyldt 55 år, første gang, han holdt Anna i sine arme.

Men Niels kan faktisk se visse fordele ved både at have rynker - og have en rolling.

- Jeg føler mig ung, og jeg tror også, min familie er med til at holde mig ung - det kan jeg mærke. Og så er jeg helt sikker mere moden nu, og jeg har en anden ro, end jeg havde, da jeg var 25 år, siger Niels Dyssekær Andersen.

Selvom den modne far på en måde har taget hul på sin anden ungdom, så er flere af hans jævnaldrende kammerater blevet bedsteforældre. Derfor er han også realistisk omkring sin dåbsattest.

- Hvis det går naturens gang, så bliver Valentina enke på et tidspunkt, og Anna bliver faderløs. Men jeg vil naturligvis med forsikringer sørge for, at de kan leve trygt og godt resten af deres liv. Og så håber og regner jeg med, at jeg bliver gammel. Mine forældre er begge i 80’erne, så generne er i orden. Jeg føler også, at min kone og datter er med til at holde mig ung.

Parret har valgt at flytte hjem til Danmark og bor i Snedsted få kilometer fra Niels’ forældre. Her glæder de sig over, at Valentina har fået opholdstilladelse og skal nu begynde i sprogskole. 

Selvom han følte sig elsket og savnet, da han bare havde sin kone at komme hjem til, så er det noget helt andet, nu hvor Anna også venter på ham derhjemme hver dag.
Selvom han følte sig elsket og savnet, da han bare havde sin kone at komme hjem til, så er det noget helt andet, nu hvor Anna også venter på ham derhjemme hver dag.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Livsstil.