Drømmehjem

Fra sort og hvidt til fuld farvelade: Eva og Daniel har ikke et rum uden farver

Engang var alt sort og hvidt hos Eva og Daniel Larsen i Sjørring. Nu er der pasteller over alt, og husets seks beboere elsker det alle sammen.

Eva Linnea Larsen og Daniel Gramstrup Larsen bor lidt uden for Sjørring sammen med deres fire børn.
Eva Linnea Larsen og Daniel Gramstrup Larsen bor lidt uden for Sjørring sammen med deres fire børn.
Foto: Morten Beckert Thomsen, TV MIDTVEST

Lyserød, lyseblå, gul, lilla og grøn. Der er findes nærmest ikke en pastelfarve, som ikke er blevet brugt i Eva og Daniel Larsens bolig ved Sjørring i Thy.

Men sådan har det ikke altid været. De har selv sat boligen i stand gennem 16 år, og til at begynde med skulle alt være sort og hvidt. Alle bjælker var sorte, væggene hvide og køkkenet sort og hvidt.

- Jeg tænkte før, at farver var noget for børn, og ikke noget man gjorde som voksen. Det var så flot med sort og hvidt, og nu er det så grimt, siger Eva og griner.

Farvekombinationer er bestemt ikke tilfældige. Eva bruger lang tid på at finde de helt rigtige farver.

Men så blev Instagram populær i Danmark, og her kan man finde utallige opslag med boliginspiration. 

Eva blev revet med, og så skulle alt være pastel: først køkkenudstyr og elektroniske maskiner, og dernæst væggene.

- Den gule farve i stuen og den lyserøde i entreen var de første, jeg malede, og så kunne jeg slet ikke stoppe igen. Jeg elsker dem. Det gør mig mere glad og giver mig mere energi at have farver.

Ikke som alle andre mænd

Eva har nu knap 6.300 følgere på Instagram, hvor hun selv deler opslag med sin farverige indretning, hjemmebyggede møbler og særligt udvalgte nips. Alt sammen i pastel selvfølgelig.

- Det er sjovt at finde farverne, men det er også en lidt stressende proces nogle gange, fordi man jo skal have farverne til at passe med hinanden. Og man skal heller ikke gå helt amok med farverne, for det skal være sådan, at man føler det er roligt, men stadigvæk farverigt, siger hun.

Det er nok ikke lige alle mænd, der synes, det er fedt at bo i et væld af pastel. Men det har Daniel det helt fint med.

- Jeg kan også godt lide lyserød, lyse farver og pastel. Der er jeg nok lidt anderledes end de fleste mænd. Jeg er heller ikke så krævende, men jeg kan godt sige, hvis jeg ikke synes, det er pænt, og så finder vi ud af det, siger han og smiler.

Køkkenudstyr og -maskiner i pastelfarver var udgangspunktet.
Køkkenudstyr og -maskiner i pastelfarver var udgangspunktet.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Høloft forvandlet til bolig

Parret har fire børn og købte huset i 2007. De har været i gang med at renovere af flere omgange og er lige nu i gang med at forvandle endnu en del af høloftet over den gamle stald til bolig.

- Daniel har skrællet alt ned, og det har været en ret vild proces, for det var fuldstændig råt. Det tager tid, når man laver alt selv, så vi har taget det i etaper, så det passer til os og vores børns alder, siger Eva.

De er ved at lægge sidste hånd på et badeværelse og tre værelser på 1. sal.

- Det var sjovere til at starte med, og nogle gange bliver man lidt træt af alle de ideer og snedkerarbejde, som Eva finder på for eksempel at bygge en reol op ad skråvæggen. Det er ikke bare sådan lige, selv om den del af den er Ikea, fortæller Daniel.