Minister vil skærpe kontrollen med lastbilchauffører

Ministeren efterlyser samtidig selvransagelse og større ansvarlighed hos arbejdsgivere

- Det er på ingen måder acceptabelt. Sådan siger Venstre's beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, dagen efter TV MIDTVEST's afsløringer af lastbilchauffører, der groft overtræder køre-hviletidsbestemmelserne.

I et ekstremt tilfælde viste det sig, at en chauffør havde kørt op til 2½ døgn uden en hel nats søvn.

Vi skal gøre det bedre

- Det er jo også farligt for de andre trafikanter, man møder på sin vej, understreger ministeren, som efter at have set TV MIDTVEST's optagelser, indrømmer at kontrollen på området ikke har været god nok.

- Vi skal gøre det bedre. Det lægger jeg ikke skjul på, fastslår han. 

Nu vil han have skærpet kontrollen med lastbilchaufførerne.

- Der er behov for et tættere samarbejde mellem de forskellige offentlige myndigheder, forklarer ministeren og nævner færdselspolitiet, Rigspolitiet og Arbejdstilsynet.

- Vi bliver nødt til at lave en meget mere koordineret indsats og et større samarbejde end det, der finder sted i dag, erkender han.

Efterlyser større ansvarlighed hos arbejdsgiverne

I dag foretager Arbejdstilsynet slet ikke kontroller på området og det vil beskæftigelsesministeren nu også have gjort noget ved.

- Det er klart, at det, som I nu bringer frem til offentlighedens kendskab, det bliver vi nødt til at tage alvorligt. Det gør et stort indtryk på mig, forklarer han og kommer samtidig med en opfordring til chaufførernes arbejdsgivere om at følge loven.

- Der er brug for en større ansvarlighed hos de arbejdsgivere, der tillader at man kan køre lastbil i næsten 60 timer uafbrudt. 

Hvorfor er der regler om hviletid?