Agnethe er verdenskendt glaskunstner: - Det er fantastisk at få lov at sætte spor

Agnethe Maagaard er blandt eliten af kunstnere der laver glaskirkekunst.

Har du nogensinde siddet i en kirke og tænkt på, hvem der mon har lavet de smukke glasvinduer, som fortæller en helt særlig historie i ethvert kirkerum? Det kan være, det er Agnethe Maagaard, der står bag. I hvert fald hører hun til blandt nogle af verdens allerdygtigste glaskunstnere.

quoteDet er fantastisk at lave noget der skal sidde i en kirke i mange hundrede år.

Agnethe Maagaard, glaskunstner

I 2013 fik hun muligheden for at lave en udsmykningsopgave til den lokale kirke i Dybe. Her lavede hun to glasmosaikker, der blev monteret i kirkens vinduer mod nord.

- Det er jeg utrolig stolt af - det er fantastisk at få lov at sætte spor. Det er fantastisk at lave noget, der skal sidde i en kirke i mange hundrede år, siger Agnethe Maagaard.

Lige nu arbejder hun så igen med glasmosaikker. Denne gang er det to styk, der skal monteres i Fjellerup kirke på Norddjurs. Og her er det motiver fra landskabet og naturen på Djursland der dominerer.

- Jeg har arbejdet meget med den opgående og nedgående sol, livets gang, fiskeri og landbrug det der kendetegner Fjellerup sogn, siger hun.

Arbejdet har været næste 5 år undervejs, i tæt samarbejde med stift og menighedsråd står der nu to støbejerns rammer der skal udfyldes med Maagards glaskunst.

- Det er, som når en maler har sin palette, så har jeg mine små glasstykker – man kan vel kalde det en form for glasmaleri, siger Agnethe Maagaard.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.