Tyske turister raser over Novasol

Tyske turister advarer lige nu hinanden mod sommerhusudlejningsselskabet Novasol, fordi Novasol beholder op mod 80 procent af lejen, når tyskere ikke kan bruge husene på grund af grænselukningen.

Tusindvis af tyske turister er oprørte over den behandling, som de får af Novasol, der blandt andet udlejer sommerhuse langs den jyske vestkyst.

I skrivende stund har mere end 1.700 tyskere meldt sig ind i Facebookgruppen Novasol/Dansommer Corona, hvor de med ordene Vorsicht Abzocke - 'Pas på, rip off', som oversat til dansk nok bedst kan beskrives som 'Pas på, du bliver taget ved næsen' - advarer hinanden mod sommerhusudlejningsselskabet.

Novasol vil nemlig kun betale omkring 20 procent af lejen tilbage til tyskere, der er forhindrede i at bruge deres lejede sommerhus, fordi corona lige nu holder grænserne lukkede - hvis ikke Novasol lykkes med at leje huset ud til andre.

Det skriver Jyllandsposten.

Ifølge Jyllandspostens oplysninger er der nu flere tyskere, der har lagt sag an mod sommerhusudlejningsselskabet, og hele 350 sager ligger lige nu hos forbrugerrådgivningen Europäischen Verbraucherzentrum Deutschland.

I et skrifteligt svar til Jyllandsposten, har Novasols chief commercial officer, Per Brogaard, oplyst, at både denne sæson og sidste sæson har været præget af stor usikkerhed.

- Desværre var der en række af vores gæster, som pga. grænselukninger eller lignende restriktioner ikke kunne komme frem til det feriehus, som de havde lejet, og hvor de ikke har benyttet lejebetingelsernes mulighed for at ombooke deres ferie indtil 40 dage før ankomst, skriver Per Brogaard til Jyllandsposten.

- I den situation har vi oplyst vores gæster om muligheden for at aflyse deres ophold, så vi kan forsøge at genudleje huset for at minimere tabet for gæsten. Hvis vi genudlejer huset til den oprindelige pris, kan gæsten få op til 75 procent af lejen retur. Da det har været lovligt at opholde sig i danske sommerhuse under pandemien, er vi i mange tilfælde lykkedes med genudlejning til glæde for både vores gæster og husejere, fortsætter han. Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.