Trængte rejsebureauer får ekstra milliardlån af staten

Corona presser stadig den danske rejsebranche. Et bredt politisk flertal giver ekstra lån på en milliard.

Lukkede grænser, restriktive rejsevejledninger og den fortsatte usikkerhed omkring muligheden for at rejse har ramt rejsebranchen hårdt ramt under coronakrisen.

Derfor er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om at øge det lån, staten har givet til pakkerejsebranchen, fra 1,5 milliarder kroner til 2,25 milliarder kroner. Låneordningen forlænges desuden til 31. august.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Pakkerejsebranchen er et af de erhverv, der blev først ramt af coronakrisen, og det er desværre også et af de erhverv, der nok vil mærke eftervirkningerne længst, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S).

quoteFor Venstre er det vigtig, at rejsebranchen og kunderne ikke kommer i klemme som følge af regeringens skiftende meldinger omkring rejsevejledningerne i denne sommer

Torsten Schack Pedersen (V), erhvervsordfører. 

- For de fleste af os skal nok holde sommerferien i Danmark i år, og det presser branchen endnu mere.

Eksperters anbefalinger

Aftalen er landet på baggrund af en ekspertgruppes anbefalinger til, hvordan pakkerejsebranchen kan komme bedst muligt gennem sommeren oven på coronakrisen.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, LA og Alternativet.

- For Venstre er det vigtig, at rejsebranchen og kunderne ikke kommer i klemme som følge af regeringens skiftende meldinger omkring rejsevejledningerne i denne sommer, siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Derfor er det vigtigt, at låneordningen forlænges til udgangen af august, siger han.

Med aftalen får Rejsegarantifonden også et tilskud på en million kroner, som skal sikre, at fonden fortsat kan betale forpligtelser frem til 31. august.

Rejsegarantifonden dækker rejsekunders tab og udgifter, hvis et rejseselskab går konkurs.

Partierne er også enige om at drøfte et oplæg til en lovforslag, der skal justere Rejsegarantifonden. Det skal gøre den bedre rustet til at håndtere kriser fremadrettet.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.