Rejseselskab glæder sig over Europas åbning: - Vi har haft travlt de sidste par dage

Hos Højmark Rejser har de specialiseret sig i at sende folk til Østrig på vinter- og sommerferie. De glæder sig over, at de europæiske grænser åbner.

Højmark Rejser sælger både sommer- og vinterferie til Østrig.

Nu er der igen åbent for grænserne flere steder i Europa, og det betyder, at rejseselskabet igen kan sende folk til østrigske destinationer som Wagrain, Schladming og Zell am See.

- Vi sælger jo lidt sommerrejser, så det, der har betydet for os, er, at vi har fået kontakt med de gæster, vi egentlig havde annulleret for at høre, om de alligevel kunne tænke sig at komme på en vandretur eller en aktiv ferie i Østrig. Så vi har haft lidt travlt de sidste par dage, siger Majbritt Jensen, der er administrerende direktør i Højmark Rejser.

Meldingen om, at rejser til flere europæiske lande nu igen er tilladt, kom ud af det blå.

Flere selskaber har været nødt til at aflyse med deres gæster, da den oprindelige melding var, at ferien skulle bruges i enten Danmark eller Tyskland.

Forvirringen har været stor, og de mange aflysninger har fået flere danskere til at booke et sommerhus herhjemme, men selvom det bliver svært, så ser Majbritt Jensen positivt på den nye udvikling.

- Vores fornemmelse er, at der er mange, som har bestilt noget andet. Men jeg tror helt klart også, at der er nogle, der er gået forgæves, hvor der simpelthen er blevet udsolgt på alle hylder, og de vil alligevel rigtig gerne tage afsted, og så er det jo super glædeligt, at Europa åbner op. Det skaber noget optimisme, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Selvkørende gæster

Højmark Rejser er ikke afhængig af fly- eller busselskaber. Kunderne tager deres egen bil til alperne. Derfor kan man selv bestemme tempoet, og hvor mange mennesker man vil omgås på turen.

Ifølge Majbritt Jensen er det en stor fordel, at deres destinationer byder på frisk luft fremfor tætpakkede badestrande, busser eller fly.

Da det blev fastslået, at man nu igen kunne rejse til andre lande end Tyskland, var rejseselskabet hurtigt ude med et nyhedsbrev, og det gav en positiv respons blandt deres kunder.

- Rigtig mange kom tilbage og sagde, uha det lyder spændende, det vil vi rigtig gerne have et tilbud på. Så har vi selvfølgelig også kunnet mærke det, på dem vi havde annulleret, som har henvendt sig og sagt, prøv at hør, vi vil gerne genbooke vores rejse. Det er vi supertaknemlige og rigtig glade for, siger Majbritt Jensen.

Hun fastslår, at selvom de nu igen kan tilbyde ferierejser, så når de ikke at indhente det tabte, og sommeren bliver ikke som ønsket. Men selskabet glæder sig over det, de kan få.

De har åbnet to af deres i alt 11 hoteller i Østrig, og med egne hoteller er de ikke kun afhængige af de danske turister.

Ser frem til vinter

Højmark Rejser sender folk på vandreture i de østrigske alper, når vejret er godt, men deres helt store indtjening kommer fra skiferier i vinterhalvåret.

- Jeg tror, at det kommer til at betyde, at flere og flere åbner øjnene op for, at de skal afsted til vinter, afsted på en efterårs- eller vinterferie. Det tror jeg helt klart kommer til at betyde noget positivt for vores skisalg, siger den administrerende direktør.

Hendes mavefornemmelse er, at selskabet går en lys fremtid i møde, og de tager udgangspunkt i situationen, som den ser ud på nuværende tidspunkt i stedet for at være bange for runde to af coronavirussen.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.