Søren modtog anti-vaccinationssedler: - Jeg blev faktisk bange

I Trekanten i Holstebro har flere beboere modtaget flyers i deres postkasser med advarsler mod coronavacciner. Beboeren Søren Padbjerg er blevet så chokeret, at han har meldt sagen til politiet.

Da Søren Padbjerg i går gik ud for at tømme sin postkasse, som han plejer, var det ikke ligefrem den sædvanlige post, der lå og ventede.

quoteProblemet er, at vi er i et område, hvor mange mennesker ikke går ind og faktatjekker selv eller er i stand til at søge informationerne.

Anja Klok Schou, Boligsociale Helhedsplan, Trekanten

Det var derimod løbesedler med påstande om, at flere af vaccinerne mod corona indeholder rester fra menneskefostre og celler fra aber, og at de ikke forhindrer coronasmitte. Og budskaberne faldt ham for brystet.

- Jeg blev faktisk bange. Vi står i en sundhedskrise, og jeg bliver angst af det her, siger Søren Padbjerg.

Det er løbesedler fra det politiske parti Folkepartiet - Jorden Frihed Kundskab, der er landet i flere af postkasserne hos beboerne i Holstebro-bydelen Trekanten.

Det var disse to løbesedler, der lå i Søren Padbjergs postkasse.
Det var disse to løbesedler, der lå i Søren Padbjergs postkasse.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Det gik op for mig, at det er noget misinformerende, groft propaganda for et eller andet, jeg ikke kan gennemskue, siger Søren Padbjerg.

Søren Padbjerg har ikke tidligere modtaget information om vaccinationen, og hvis nogen skal lægge noget i hans postkasse om vacciner, så skal det være myndighederne, synes han.

- Jeg er 66 og har svær astma og KOL, og jeg er ikke vaccineret eller noget som helst, siger han.

Kan ikke faktatjekke

Han er ikke den eneste, der er blevet skræmt af de små flyers. Anja Klok Schou er leder af den boligsociale helhedsplan i Trekanten, og hun mener, at budskaberne særligt udgør en risiko i boligområder som Trekanten.

- Man må jo have de meninger, man vil. Problemet er, at vi er i et område, hvor mange mennesker ikke går ind og faktatjekker selv eller er i stand til at søge informationerne. Så de bliver forvirrede og bange – og det er de i forvejen, siger hun.

På løbesedlen fremgår en række hjemmesider, hvor man angiveligt kan undersøge det faktuelle grundlag for påstandene. Men det hjælper ikke Søren Padbjerg.

- Jeg er ikke på nettet. Hvis jeg ville tjekke det her på den hjemmeside, de skriver, så er jeg hjælpeløs. Jeg får ikke engang SMS’er, og jeg er fritaget for NemID, siger han.

Søren Padbjerg har anmeldt hændelsen, fordi han mener, der ikke fremgår en tydelig afsender eller et trykkested.

Midt og Vestjyllands Politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen og fortæller til TV MIDTVEST, at de vil undersøge, om der er sket noget strafbart i forbindelse med omdelingen af de omtalte flyers.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Folkepartiet – Jorden Frihed Kundskab. Et bestyrelsesmedlem henviser til formanden for partiet, som endnu ikke er vendt tilbage på vores henvendelser.

I folderen kan man læse 14 påstande om corona-vaccinen. TV MIDTVEST har præsenteret dem alle for en ekspert, der giver svar på, hvad forskningen mener.