Smittetallet næsten fordoblet på fjerkræslagteri i Vinderup

Coronaen har ramt fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup. Mandag er yderligere to ansatte testet positive, så det samlede antal smittede nu er på 13.

To ansatte på fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup ved Holstebro er mandag testet positive for covid-19, hvilket med weekendens test samlet set bringer antallet af smittede op på 13. Det oplyser tillidsrepræsentant Ditlev Baunsgaard til Fagbladet 3F.

quoteDe gør, hvad de kan. Men alle er naturligvis lidt bange for situationen

Ditlev Baunsgaard, Tillidsrepræsentant, HKScan

Det sker, efter slagteriet i fredags meldte om et udbrud blandt syv medarbejdere.
Her blev alle syv medarbejdere sendt hjem, indtil de kunne fremvise negative tests, ligesom alle deres kollegaer, som arbejder i samme område af virksomheden, blev sendt hjem. 

- Alle blev sendt i karantæne derhjemme. Og så testede vi næsten alle medarbejdere med en hurtig test, og der var ikke flere, som er testet positiv for corona, så de fleste er tilbage, forklarede Jukka Nikkinen, som er administrerende direktør for HKScan, i fredags.

Men nu er yderligere to ansatte så testet positive i dag. 

Ledelsen har indført et pauserum på en halv time mellem dags- og nattevagten for at mindske smittespredningen, som især har ramt slagteriafdelingen.
Tillidsrepræsentant Ditlev Baunsgaard siger, at den generelle fornemmelse blandt medarbejderne er, at ledelsen har håndteret situationen fornuftigt.

- De gør, hvad de kan. Men alle er naturligvis lidt bange for situationen, siger han.
Der ventes nye testresultater onsdag.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.