Skole hårdt plaget af corona: En tredjedel af børnene har været smittet

30 af skolens 92 elever er eller har været smittet med corona. Lederen håber, at skolen nu er ovre det værste.

Humlum Landsbyordning rummer den lokale skole, børnehave og vuggestue.
Humlum Landsbyordning rummer den lokale skole, børnehave og vuggestue.
Foto: Humlum Landsbyordning

Det er ikke kun den lukkede M.C. Holms Skole på Mors, der er hårdt plaget af corona i øjeblikket.

I Humlum ved Struer har den smitsomme virus også et særdeles godt tag i børnene.

30 ud af skolens 92 elever er eller har været smittet med corona i løbet af de seneste 14 dage. 

Skolen er en del af Humlum Landsbyordning, der rummer den lokale børnehave og vuggestue. Et enkelt barn i børnehaven har også været smittet, ligesom et par af de ansatte har været syge.

- Det har været en udfordrende periode, hvor det har fyldt meget hos børn, forældre og personale. Der er også nogle forældre, der har valgt at holde deres børn hjemme, men heldigvis er de fleste af de smittede børn sluppet med milde symptomer, siger skoleleder Benny Bjerre.

De små afleveres udenfor

Skolelederen fortæller, at Struer Kommune har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, men der er ikke lagt op til, at skolen skal lukkes, ligesom det er sket på Mors.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til TV MIDTVEST, at det er en individuel vurdering, der afgør om en skole skal lukkes. Man går altså ikke ud fra et fast skema med andelen af smittede.

Det er ikke kun landsbyordningen i Humlum, der er plaget af corona. Hele sognet har et højt incidenstal og er dermed underlagt en række restriktioner.

Benny Bjerre fortæller, at skolen i et stykke tid har sørget for at dele skolebørnene op i grupper, så de ikke blander sig på kryds og tværs. Samtidig bliver børnene kviktestet to gange om ugen.

- Den største forandring har nok været, at børnene i børnehaven og vuggestuen skal afleveres udenfor bygningen.

- Tror du på, at I nu er ovre det værste?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg tror ikke, at vi har set det sidste tilfælde. Så sent som i går blev en elev konstateret smittet, og vedkommende kan i princippet have nået at smitte andre. Men jeg har et forsigtigt håb om, at det lige så stille begynder at lysne, siger Benny Bjerre.