Se videoen: Svømmehallen er lukket – så måtte lærer tænke kreativt

Forsamlingsforbud og lukkede svømmehaller er ikke nok til at holde Berit Gade Kjærgaard fra at undervise sine 4. klasseselever i svømning.

4. klasse på Timring Læringscenter skulle i denne uge have boltret sig med svømmeundervisning i svømmehallen. Det satte coronavirussen dog en brat stopper for.

Og hvad gør man så, når både skoler og svømmehaller er lukket og alle skal holde sig derhjemme?

Det har Berit Gade Kjærgaard et bud på. 

Det var hende, der skulle have haft fornøjelsen af at plaske rundt med skoleklassen. Og ideen - den kom til hende på Facebook.

- Jeg så en video af en mand, der svømmede på land, mens han havde hovedet nede i en vaskebalje, siger Berit Gade Kjærgaard.

- Og så tænkte jeg: Ej, det kunne altså være sjovt at lave noget lignende, for jeg skulle jo have undervist 4. klasse i svømning, fortsætter hun. 

Derefter fik hun sin datter med at hjælpe sig med at lave en video. Resultatet kan du se her:

Videoen består blandt andet af en gennemgang af de fem baderåd.

De fem baderåd

- Det startede for sjov, men hvis de kan lære lidt af det, er det jo godt, siger Berit Gade Kjærgaard. 

- Det er vigtigt, at ser sker lidt sjovt i den tid her, tilføjer hun.

God respons

Videoen blev i første omgang lagt ud på Aula, som er skolernes kommunikationsplatform. Men en forælder kom med et forslag.

- Jeg har simpelthen fået så god respons. Der var endda en forældre der syntes, at jeg skulle lægge videoen ud på skolens Facebook-side, siger Berit Gade Kjærgaard.

Og på Facebook kom videoen.

- Jeg havde jo slet ikke regnet med, at der var så mange, der ville se videoen, siger læreren med et smil.

Men det er ikke kun forældrene, der har kommenteret på videoen. 

- Flere af eleverne i 4. klasse har skrevet og spurgt, om de så slet ikke får rigtig svømmeundervisning. De havde jo selvfølgelig glædet sig til at komme i svømmehallen, siger Berit Gade Kjærgaard.

Den kreative lærer kan dog ikke svare på, om eleverne får erstatningstimer for svømning, da al planlægning er vendt på hovedet som følge af coronavirussen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.