Pizzabager er klar med gratis pizzaer: Mit hjerte bløder for de dygtige minkavlere

Nyheden om, at alle danske mink nu skal aflives, rørte Farid Stanikzai, og derfor tilbyder han gratis pizza til lokale avlere.

Det rørte pizzabageren Farid Stanikzai fra Hanstholm dybt, da han hørte, at alle minkavlere skulle aflive deres dyr. Derfor lavede han onsdag et opslag på en lokal Facebook-gruppe.

Her efterlyst han lokale minkejere, så han i dag, torsdag, kan sende dem pizza på husets regning.

- Det er det mindste, jeg kan gøre. Give dem noget pizza så de kan hygge med familien, fortæller Farid Stanikzai, der ejer Aroma pizza og restaurant i Hanstholm.

Han fulgte i går det amerikanske valg på fjernsynet, men klokken 16.00 kom statsministeren på skærmen og fortalte, at alle danske mink nu skal aflives.

Det var det, der fik Farid Stanikzai til tasterne, hvor han udtrykte sin dybe medfølelse for de berørte og samtidig udtrykte et ønske om at hjælpe.

Farid Stanikzai vil give tilbage

Pizzamanden er oprindeligt fra Afghanistan, men han har boet i Danmark de sidste 20 år, og efter eget udsagn er han faldet godt til.

- Den danske kultur har lært mig, at man skal hjælpe andre, der er i nød. Danmark har hjulpet mig og min familie, da vi kom til Danmark, så nu er det vores tur til at give noget tilbage, siger Farid Stanikzai.

Det han kan give tilbage, det er pizza, og restaurantejeren fra Hanstholm vil gerne hjælpe, hvor han kan.

- Hvis jeg kunne have gjort mere, så havde jeg også gjort det. For mig handler det bare om at hjælpe nogle folk, der har brug for det. Om folk er i nød, om de kede af det eller lidt trist. Hvis jeg kunne give dem en million, ville jeg også gøre det, men det kan jeg desværre ikke , fortæller han.