Nicoles regnbuer skaber glæde – overskuddet går til Røde Kors

En 21-årig iværksætter fra Viborg hænger hjemmehæklede regnbuer op i byen for at skabe glæde.

Det, der startede som fascination for Nicole Hedegaard fra Viborg, har nu udviklet sig til at sprede glæde i hendes hjemby og donationer til Røde Kors’ katastrofeberedskab.

quoteRegnbuerne er blevet et symbol for håb og glæde.

Nicole Hedegaard

Den 21-årige iværksætter hækler regnbuer og sætter dem op i Viborg for at skabe glæde for byens borgere i en tid, hvor nogle muligvis kan bruge noget ekstra at smile over.

- Jeg startede med at lave dem, fordi jeg ville lave en opskrift, så andre selv kunne lave dem og hænge dem op i vinduerne derhjemme. Men så kom jeg frem til, at det ville sprede mere glæde, hvis flere kunne se dem. Og så begyndte jeg at sætte dem op i Viborg, forklarer Nicole Hedegaard.

Ideen med regnbuerne ses mange steder i verden. Nogle steder tegnes de af børn, mens de altså i Viborg bliver hæklet.

- Regnbuerne er blevet et symbol for håb og glæde i denne tid, hvor vi skal blive hjemme. Det er den idé, jeg har arbejdet videre med, siger hun.

Nicole Hedegaard opfordrer andre til at hækle regnbuer og sætte dem op på offentlige steder. Hun har blandt andet fået et billede af en dansker i New Zealand, hvor regnbuerne også er blevet sat op.

Nicole Hedegaard producerer sine produkter hjemme i lejligheden i Viborg.
Nicole Hedegaard producerer sine produkter hjemme i lejligheden i Viborg.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Aktualitet bag design

For mange har coronavirussen betydet, at der nu er mere tid til fritidsaktiviteter. Det har den 21-årige iværksætter mærket.

Hun startede sin virksomhed Niah Design op for en måneds tid siden, hvor hun sælger hækleopskrifter og –tilbehør som garn, perler og hæklenåle. Netop det at hækle er noget, hvor hun oplever en øget interesse.

Derfor har Nicole Hedegaard udvidet sortimentet med noget, der er højaktuelt: En opskrift på et hæklet coronavirus-symbol.

- Det har jeg gjort, fordi det er aktuelt, og fordi jeg er fascineret af natur, fysiologi og biologi. Så den er fascinerende at kigge på, siger hun.

Donerer pengene

Den unge iværksætter håber, at hendes virksomhed en dag kan blive noget, hun kan leve af. Men indtil da er målsætningen klar: Pengene skal doneres til et velgørende formål.

Her har Nicole Hedegaard valgt at donere penge fra salget af coronavirussymbolet til Røde Kors’ katastrofeberedskab.

- Jeg tænkte over, om opskriften skulle være gratis eller koste noget. Jeg blev enig med mig selv om, at det bedste ville være, hvis det kostede en lille smule. Og så donerer jeg pengene til Røde Kors’ katastrofeberedskab. Så går tingene op i en større enhed, fortæller hun om sit valg.

Indtil videre har hun doneret 875 til formålet. Det beløb vokser senere lørdag til 1150, fordi hun donerer yderligere 275 kroner.

Den tålmodige kæreste

Virksomheden Niah Design er for nu et fritidsprojekt. Derfor er både produktion og lager noget, der sker hjemme fra Nicole Hedegaards lejlighed i Viborg.

Her har hendes kæreste sagt god for, at en stor del af lejligheden bliver brugt til Nicole Hedegaards virksomhed.

- Min kæreste er så tålmodighed, så jeg har fået lov til at have det herhjemme. Jeg har et lille lager med ting, der sælges på webshoppen, og så har jeg et hobbyrum, hvor jeg laver tingene, fortæller hun.

Fordi virksomheden er på iværksætterens privatadresse, har hun ikke behov for at skulle ud for at komme på arbejde. Men det er der andre, der skal.

Derfor håber hun på, at de hæklede regnbuer også kan være med til at minde folk om coronavirussens alvorlighed.

- Udover at regnbuerne skaber håb og glæde, håber jeg, at de minder om, at man skal passe på og holde afstand. At det er en fysisk ting, som minder om, at man stadig skal passe på, og at det ikke er ovre, siger Nicole Hedegaard.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.