Mekaniker-elever glæder sig til genstart

I knap to måneder har erhvervuddannelseseleverne været låst ude af lokalerne på Mercantec i Viborg. Men nu får de snart lov til at dykke ned i værktøjskassen igen.

16-årige Mike Skjærbæk Højbjerg Jensens kælderværelse i forældrenes villa i Viborg har også været hans klasselokale de seneste to måneder. Og det har ikke været helt det samme at lære om bremser, styretøj og knastaksler hjemmefra.

Men nu skal han snart have fingerene i værktøjskassen igen på uddannelsen som personvognsmekaniker, når hans skole, Mercantec i Viborg, åbner igen den 18. maj efter en lang corona-pause.

- Det bliver dejligt at komme tilbage til skolen igen. Det, at have tingene i hænderne, kan jeg godt lide. Jeg har aldrig kunnet sidde stille, heller ikke i folkeskolen, siger den kommende mekaniker.

Mercantec er klar til genåbning

Lokalerne på uddannelsesinstitutionen er helt klar til igen at blive fyldt med elever og liv. Det forsikrer en af skolens lærere Lars Kristensen.

quoteDet er meget mere spændende med værktøj end online-undervisning

Mike Jensen, elev, Mercantec, Viborg

- Udstyr har vi nok af, det er mere elever, det kniber med. Der er noget tomt. Nu kan man høre udsugningen og varmesystemet, det plejer vi altså ikke at kunne, siger han.

Men det bliver der altså snart lavet om på. Og direktøren for Mercantec kan næsten ikke vente. Siden begyndelsen af marts er skolens 3.000 elever blevet undervist online derhjemme. Det slutter nu for alle eleverne undtagen 1.- og 2.G'erne fra de gymnasiale uddannelser.

Mike Jensen er ikke i tvivl - han vælger værktøjet og praktisk undervisning frem for online-undervisning på computeren derhjemme.
Mike Jensen er ikke i tvivl - han vælger værktøjet og praktisk undervisning frem for online-undervisning på computeren derhjemme.
Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST (foto)

- Vi glæder os helt vildt til at få alle vores erhvervsuddannelseselever tilbage, så de kan få koblet de seneste måneders teori med praksis. Ellers har de ikke en ærlig chance i de kommende dele af uddannelserne, siger direktør for Mercantec Kirsten Holmgaard.

Når eleverne kommer tilbage, bliver det dog noget anderledes - med corona-tiltag som forskudte pauser, afstand og masser af sprit, men det afskrækker slet ikke Mike Jensen.

- Det er meget mere spændende med værktøj end online-undervisning, siger han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.