Klar til drive-in-koncerter i Herning: - Det er noget helt specielt på sin helt egen måde

I denne uge kommer der til at være en lang række utraditionelle koncerter uden for Jyske Bank Boksen i Herning.

Annika Aakjær, Malk de Koijn og L.O.C er blot nogle af de kunstnere, der kommer til at give den gas i løbet af ugen i Herning. Her skal de give koncert – ikke i men uden for Jyske Bank Boxen. Coronakrisen spænder ben for de traditionelle koncerter, men drive-in-koncerter kan også noget.

- Det er slet ikke den der svedige oplevelse, der er ved at stå 500 mennesker i en lille klub og høre sit yndlingsband, men det at sidde i sin bil med fire familiemedlemmer eller fire gode venner og lytte til Annika Aakjær er noget helt specielt på sin helt egen måde, siger Nicolai Hoved, der er Head of Production hos musikarrangøren Live Nation.

quoteDet at sidde i sin bil med fire familiemedlemmer eller fire gode venner og lytte til Annika Aakjær er noget helt specielt på sin helt egen måde.

Nicolai Hoved, Head of Production, Live Nation

Live Nation bygger normalt scener til mange af landets koncerter og festivaller, men nu hvor alt dette er aflyst, har de sørget for at både koncertgængere og artister stadig kan få en oplevelse.

- Der er jo mange forskellige måder at gå til koncert på. Du kan jo gå til intimkoncert med 20–30 mennesker, eller du kan gå til gigantkoncerter med 50.000 mennesker. Nu har vi lavet en version 3.0, hvor man sidder i bilerne, siger Nicolai Hoved.

Scenen, hvor flere kunstnere i løbet af ugen skal slå sig løs, er anderledes end den, de plejer at boltre sig på. For at man fra alle biler kan se, hvem der synger, er scenen nødt til at være næsten dobbelt så høj som normalt, og der er desuden tre kæmpe skærme.

Selvvalgt lydstyrke og Zoom-kontakt

Selvom oplevelsen ved sommerens koncerter er en noget anden, end den man plejer at få, så er der mange fordele ved at kunne sidde i bilerne.

- Det er en fantastisk oplevelse at sidde i sin bil. Man kan selv bestemme, hvor højt musikken skal være, og man kan lige skrue lidt ned, hvis man skal snakke om, hvor godt musikken lyder. Det er noget andet, men det er rigtig, rigtig godt, siger Nicolai Hoved.

I alt kan der uden for Jyske Bank Boxen samles 600 biler med fem personer i hver. På grund af retningslinjer angående afstand mellem bilerne, så er der langt fra scenen til bagerste bil. Det er dog ikke nogen hemsko for, at både artist og koncertgæst kan have følelsen af at være tæt på hinanden.  Her er videotjenesten Zoom en god hjælper.

- Så logger alle gæsterne ind på Zoom, og så kan artisten vælge, hvem de vil have en dialog med, og så kan billedet af dem, der sidder i bilen, ryge op på storskærmene, forklarer Nicolai Hoved.  

Der er stadig ledige billetter til ugens koncerter, men hvis man ikke når at få fat i en, kan arrangørerne ikke holde bilister fra at stille ind på den rigtige frekvens på radioen uden for koncertområdet. Dog vil Nicolai Hoved påpege én ting: 

- Det kan man godt, men vi har vagter, der sørger for, at man ikke holder, hvor som helst, fortæller Nicolai Hoved med et smil.

Onkel Reje samt Mads og Monopolet kommer også til at stå på drive-in-scenen. 

Fra onsdag til og med søndag er der igen fest og musik ved Boxen i Herning.
Tema

Coronavirus